29
Παρ, Μαρ

Διαδρομές αλληλεγγύης από την πανεπιστημιακή κοινότητα και φίλους του ΑΠΚΥ για τα παιδιά και τους εφήβους στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου και στο "Πουρνάρα"

Εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, η πανεπιστημιακή κοινότητα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και πολλοί συμπολίτες μας υποστήριξαν ενεργά τη συλλογή παιγνιδιών, αθλητικού εξοπλισμού, βιβλίων και ρουχισμού για τα παιδιά και τους εφήβους που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου και στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας ‘Πουρνάρα’ στην Κοκκινοτριμιθιά. Πακέτα αγάπης παραδόθηκαν την εορταστική περίοδο για το νέο έτος στα μικρά παιδιά που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου. Με τη συνεργασία του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού φορτηγό γεμάτο με ρουχισμό, παιχνίδια και βιβλία παραδόθηκε σε ασυνόδευτα παιδιά, εφήβους και πρόσφυγες που στεγάζονται στο κέντρο προσωρινής υποδοχής ‘Πουρνάρα’.

Η διασύνδεση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με την κοινωνία αποτελεί, μαζί με την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και την ερευνητική δραστηριότητα, έναν από τους βασικούς πυλώνες της αποστολής του. Στο εν λόγω πλαίσιο, μία από τις βασικές δράσεις του ΑΠΚΥ είναι η προαγωγή της κοινωνικής προσφοράς και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ενεργό πολιτότητα. Εθελοντικές δράσεις -όπως η συγκεκριμένη για την υποστήριξη των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κύπρο, η οποία εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού για την Εβδομάδα Εθελοντισμού 2021- δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τη στήριξη των συμπολιτών μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

 Refugees Photo