25
Πεμ, Απρ

28.11.2021 | Συνάντηση διάδρασης για την Παραπληροφόρηση και την Παιδεία για τα Μέσα: «Οι Νέοι απέναντι στην παραπληροφόρηση: Δράσεις στην Κύπρο από και για μαθητές & νέους»

Οι ομάδες των έργων «ΑΝΤΙσώματα στην ΠΑΡΑπληροφόρηση» και «Co-creating Media Literate Youth», στα οποία συμμετείχε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) με ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και επικεφαλής τον τ. Καθηγητή του Θανάση Χατζηλάκο, συνδιοργανώνουν την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 (10:00-15:00), ανοικτή συνάντηση διάδρασης με τίτλο «Οι Νέοι απέναντι στην παραπληροφόρηση: Δράσεις στην Κύπρο από και για μαθητές και νέους».

Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση για την Παραπληροφόρηση και την Παιδεία για τα Μέσα και θα λάβει χώρα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ, κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος).

Λόγω της πανδημίας της νόσου covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα (*) και απαιτείται προεγγραφή, εδώ: https://bit.ly/3CsVi40

Η συνάντηση είναι ανοικτή στο κοινό και κυρίως σε μαθητές από 12 ετών και άνω, σε νέους και εφήβους, στην εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς, σε οργανώσεις νεολαίας και δημοσιογράφους, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και συζητήσεις, και θα δουν τα αποτελέσματα των έργων «Αντισώματα στην Παραπληροφόρηση» (το οποίο διαχειρίζεται το ΑΠΚΥ) και «Co-creating Media Literate Youth». Τα δύο έργα υλοποιήθηκαν από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με χρηματοδότηση της πρεσβείας των ΗΠΑ μέσω του ΤΕΠΑΚ, στο πλαίσιο της δράσης «Καταπολεμώντας την Παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 Co-Inform και σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα της εκδήλωσης, εδώ: https://bit.ly/3Hx9r42


Συνδιοργανωτές: ΤΕΠΑΚ, ΑΠΚΥ, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, Ινστιτούτο Κύπρου, Επιτροπή Νεολαίας CyberSafety, Παγκύπρια Σχολή Γονέων, Advanced Media Institute.

Υποστηρικτές: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Co-Inform, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υπουργείo Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο.

(*) Η δράση ακολουθεί πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αποφάσεις της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ, δηλ. επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο σε άτομα άνω των 12 ετών και με safe pass, εμβολιασμένα με 2 δόσεις ή να έχουν νοσήσει με κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ