23
Τετ, Ιουν

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ανασκαφή της βυζαντινής εκκλησίας στο ιερό τέμενος του Ασκληπιού της αρχαίας Μεσσήνης

 

Το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για την ανασκαφή της βυζαντινής εκκλησίας στο ιερό τέμενος του Ασκληπιού της αρχαίας Μεσσήνης.

Η πρόσκληση αφορά φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν ολοκληρώσει το 3ο έτος σπουδών τους ή είναι απόφοιτοι του Προγράμματος, οι οποίοι/ες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή αποστέλλοντας ένα απλό μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιώργου Δεληγιαννάκη (g.deligiannakis@ouc.ac.cy), μέχρι τη Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.

Η ανασκαφική περίοδος διαρκεί από τις 15 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής είναι δύο (2) εβδομάδες. Στην ανασκαφή θα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 2 (δύο) φοιτητές, φοιτήτριες ή και απόφοιτοι του Προγράμματος.

Το κόστος διαμονής και ημιδιατροφής θα καλυφθούν. Σημειώνετε ότι η συμμετοχή σε ανασκαφή συνεπάγεται καθημερινή, πολύωρη παραμονή σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και απογευματινή εργασία σε κλειστό χώρο (αποθήκη).

Η ανασκαφή του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου διεξάγεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

 

μεσσήνη ανασκαφη