Κεντρικός πυρήνας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus
24
Τρι, Μάι

Κεντρικός πυρήνας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

 

 

O ψηφιακός μετασχηματισμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αναγκαστικά, λόγω της πανδημίας του covid-19, επιχειρείται στις μέρες μας, θα οδηγήσει τους φοιτητές σε νέα αντικείμενα σπουδών και σε προσεκτική επιλογή πανεπιστημίων. Αυτό εκτιμά ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, ο οποίος αναφέρει ότι «η υγειονομική κρίση ανέδειξε την πρωτοπορία του ΑΠΚΥ και την ετοιμότητά του να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εποχής και στις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες» και τονίζει ότι «Για μας, τα νέα δεδομένα (λόγω της πανδημίας) ήταν παλιά, διότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου λειτουργούσε εξ αρχής με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και παράδοση μαθημάτων. Άρα, λοιπόν, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στον τρόπο της ακαδημαϊκής λειτουργίας μας. Το ΑΠΚΥ εξακολουθεί, όλο αυτό το διάστημα, να προσφέρει στους φοιτητές και στις φοιτήτριές μας την ίδια, ποιοτική, μαθησιακή εμπειρία».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Πρύτανη του ΑΠΚΥ στο περιοδικό Insider, στο αφιέρωμα για τις αντοχές της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ΕΔΩ.