25
Σαβ, Μάι

Νέος κύκλος δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης (εαρινό εξάμηνο 2022-23)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) συνεχίζει το εαρινό εξάμηνο 2022-2023 με νέο κύκλο της επιτυχημένης σειράς δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης που διοργανώνει για την πανεπιστημιακή του κοινότητα και το ευρύ κοινό. Τα σεμινάρια, ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο, προσφέρονται διαδικτυακά και μεταδίδονται ζωντανά μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, ενώ και οι καταγραφές καθίστανται διαθέσιμες σε όλους στο κανάλι του ΑΠΚΥ στο YouTube.

Εισηγήτρια στον κύκλο των ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων είναι η Νάταλυ Λούμπα, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτιδα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΚΥ, που τον διοργανώνει.


 Πρόγραμμα σεμιναρίων εαρινού εξαμήνου 2022-2023 (ώρα έναρξης 5.00μ.μ., διάρκεια 1 ώρα)

  1. Συναισθηματική νοημοσύνη στον χώρο εργασίας | Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023
  2. Η θεωρία της προσκόλλησης: η σημασία της παιδικής ηλικίας στη διαμόρφωση υγιών ενήλικων σχέσεων | Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2023
  3. Ψυχική υγεία: Μύθοι και πραγματικότητα | Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023
  4. Διαχείριση της αλλαγής: πώς αντιμετωπίζω μεγάλες αλλαγές | Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023
  5. Άγχος επίδοσης: πώς το διαχειρίζομαι; | Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Στους συμμετέχοντες που πραγματοποιούν προ-εγγραφή εκδίδεται βεβαίωση ολοκλήρωσης.

Βεβαίωση Ολοκλήρωσης:

  1. Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του κάθε σεμιναρίου, θα λάβουν αυτόματα και εντός 10 ημερών στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώθηκε κατά την εγγραφή τους, βεβαίωση παρακολούθησης.
  2. Για τη βεβαίωση, κατά τη σύνδεση στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης καταχωρήστε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, όπως αυτό δηλώθηκε στη φόρμα εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Aθηνά Σκοταρά | Υπεύθυνη Λειτουργός Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης | Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +357 22411724


  Περιγραφή σεμιναρίων

           Προεγγραφή απαραίτητη ως τις 16/1/23 στις 10π.μ. εδώ

Το σεμινάριο θα αναλύσει τη σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης στη ζωή μας και πιο συγκεκριμένα στον χώρο εργασίας. Η εισηγήτρια θα μιλήσει για τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη συναισθηματική νοημοσύνη και θα αναλύσει τα πιο σημαντικά «soft skills» που πρέπει να έχει ο σύγχρονος επαγγελματίας.


          Προεγγραφή απαραίτητη ως τις 30/1/23 στις 10π.μ. εδώ

Σε αυτό το σεμινάριο θα μιλήσουμε για εμπειρίες της παιδικής ηλικίας και πώς αυτές καθορίζουν ή επηρεάζουν τις σχέσεις μας ως ενήλικες. Συγκεκριμένα, θα γίνει εισαγωγή στη θεωρία του δεσμού προσκόλλησης και θα δοθούν συμβουλές για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να βελτιώσει την ποιότητα των σχέσεών του.


          Προεγγραφή απαραίτητη ως τις 20/2/23 στις 10π.μ. εδώ

Η εισηγήτρια θα μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία και ευεξία (π.χ., θετικός εσωτερικός διάλογος, επιλεκτικές σχέσεις, αλληλεπίδραση με μέντορες/άτομα που θαυμάζουμε, διαχείριση πηγών άγχους, κ.λπ.). Επίσης, θα παρουσιάσει διάφορους κοινούς «μύθοι» σχετικά με την ψυχική υγεία (π.χ. όσοι κάνουν ψυχοθεραπεία είναι αδύναμοι), ώστε να αποκτήσουμε μια πιο ρεαλιστική ιδέα σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας (π.χ., διαταραχές, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, αυτοβοήθεια κτλ.).


  • Διαχείριση της αλλαγής: πώς αντιμετωπίζω μεγάλες αλλαγές | Τετάρτη, 15/3/23 | 5.00μ.μ.

         Προεγγραφή απαραίτητη ως τις 13/3/23 στις 10π.μ. εδώ

 Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλύσουμε τις διάφορες αλλαγές που μπορεί να βιώσουμε στη ζωή μας, πώς μπορεί να μας επηρεάσουν ψυχολογικά και τί πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να τις περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται.


  • Άγχος επίδοσης: πώς το διαχειρίζομαι; | Τετάρτη, 29/3/23 | 5.00μ.μ.

         Προεγγραφή απαραίτητη ως τις 27/3/23 στις 10π.μ. εδώ

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην έννοια του άγχους και πιο συγκεκριμένα σε θέματα όπως η τελειομανία, τα ψηλά ή ακατόρθωτα “standards” που θέτουμε για τον εαυτό μας, αλλά και στο πώς οι στάσεις αυτές συνδέονται με το άγχος. Η εισηγήτρια θα δώσει πρακτικές συμβουλές για να είμαστε σε θέση να περιορίζουμε το άγχος της επίδοσης.