30
Τρι, Απρ

Εργαστήρι: Developing butterfly and moth monitoring in Cyprus as an element of an EU Pollinator Monitoring Scheme

Στο πλαίσιο της ερευνητικής μελέτης «Enhance the knowledge of pollinators (butterflies and moths) in the Sovereign Base Area of Akrotiri through citizen science schemes», η οποία χρηματοδοτείται από το Darwin Plus (DEFRA, UK) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό έργο SPRING «Strengthening Pollinator Recovery through INdicators and monitorinG», διενεργείται εργαστήρι με θέμα «Developing butterfly and moth monitoring in Cyprus as an element of an EU Pollinator Monitoring Scheme».

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Cyprus Institute (NTL Events Room, 1ος όροφος) στις 10 Ioυνίου 2022 στη Λευκωσία και θα επαναληφθεί στις 11 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου στη Λεμεσό. Η γλώσσα διεξαγωγής είναι η αγγλική.

Πρόγραμμα 10/06/2022 | Πρόγραμμα 11/06/2022

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη της σημασίας της επιστήμης των πολιτών για την προστασία και διατήρηση των πεταλούδων και νυχτοπεταλούδων στην Κύπρο, καθώς και η εξοικείωση με τα διαθέσιμα εργαλεία παρακολούθησης πεταλούδων και νυχτοπεταλούδων που χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ευρώπη.

Η μελέτη θα υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (01/01/2022-31/12/2023) με συνεργαζόμενους φορείς το UK Center for Ecology and Hydrology, το  Joint Services Health Unit των Βρετανικών Βάσεων και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Βασικός στόχος της μελέτης είναι η παρακολούθηση των επικονιαστών (Λεπιδόπτερα) με τη συμμετοχή των πολιτών και η κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των χρήσεων γης, καθώς και των εισβλητικών μη γηγενών ειδών στη βιοποικιλότητα.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε το ακόλουθο έντυπο https://bit.ly/3aib6OTμέχρι τις 8 Ιουνίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δρα Έλλη Τζυρκαλλή, Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του ΑΠΚΥ, ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

MothsWorkshop