08
Τετ, Μάι

«INSTANT: Intelligent platform for providing Staffing and Training in the Hotel Industry»: Νέο ερευνητικό έργο με τη συμμετοχή του ΑΠΚΥ

 

 

 

 

 

Σε κοινοπραξία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και πανεπιστήμια με εμπειρία και γνώσεις στις ανάγκες του τουριστικού και ξενοδοχειακού τομέα συμμετέχει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την υλοποίηση νέου ερευνητικού έργου με τίτλο «INSTANT: Intelligent platform for providing Staffing and Training in the Hotel Industry / Έξυπνη πλατφόρμα Στελέχωσης και Κατάρτισης στη Ξενοδοχειακή βιομηχανία». Το έργο, με τριετή διάρκεια (2020-2023), χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό περίπου €800.000 από το πρόγραμμα RESTART 2016–2020 του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στοχεύει στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας για τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, η οποία θα υποστηρίζει την αποδοτικότερη διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο σε θέματα που αφορούν στη στελέχωση και εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Ειδικότερα, μέσω της Πλατφόρμας επιδιώκεται α) η εξεύρεση λύσεων για τη στελέχωση των ξενοδοχειακών μονάδων με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό, β) η υποστήριξη των εργαζομένων σε διαδικαστικά ζητήματα που άπτονται της εργασίας τους (π.χ. εξεύρεση στέγασης, άδειες παραμονής και εργασίας στην Κύπρο, κ.λπ.) και γ) η παροχή δυνατοτήτων σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς εργαζομένους να εξελίξουν τις ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις τους μέσα από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία θα σχεδιαστούν και θα προσφέρονται στο πλαίσιο του INSTANT.

Την κοινοπραξία του έργου αποτελούν οι εξής εταίροι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα: Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε. – ΕΥ Law (ανάδοχος φορέας), Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κύπρου, Όμιλος εταιρειών Digital Tree Media Ltd, Ernst & Young Cyprus Ltd, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Contract Signing INSTANT