Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Business Administration (ΜΒΑ) και Technology & Innovation Management (ΜΤΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και με την υποστήριξη του ΚΕΔΙΜΑ του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνουν Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός επιστημονικής έρευνας στο μάρκετινγκ και στη διοίκηση πολιτιστικών & καλλιτεχνικών οργανισμών». Εισηγητής στην εκδήλωση είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Μαστροθανάσης, μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Θεατρική Αγωγή ΙΙ: Έρευνα και Πράξη» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ. Η ημερίδα, η οποία ενδιαφέρει πρωτίστως φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και νέους ερευνητές, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Μαΐου 2025 στις 18:00 - 21:00 μ.μ. και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω ZOOM στον σύνδεσμο: https://shorturl.at/DsFiC (Meeting ID: 987 5521 5564/Password: 960043).
Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στη μεθοδολογική συγκρότηση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας επιστημονικής έρευνας στον χώρο του πολιτιστικού μάρκετινγκ και της διοίκησης πολιτιστικών φορέων. Μέσα από εφαρμοσμένα παραδείγματα που αντλούνται από θεσμούς, φορείς και δράσεις στον χώρο του θεάτρου και της πολιτιστικής δημιουργίας, θα παρουσιαστούν οι βασικές φάσεις της ερευνητικής διαδικασίας: από τον εντοπισμό και τη σύνθεση της βιβλιογραφίας, έως τη διαμόρφωση των ερευνητικών ερωτημάτων, την επιλογή των μεθοδολογικών εργαλείων και τη συγγραφή. Η ημερίδα αποσκοπεί στο να υποστηρίξει νέους ερευνητές στην εκπόνηση επιστημονικών εργασιών, με έμφαση σε εφαρμογές που σχετίζονται με τη στρατηγική, τη διοίκηση και την προβολή πολιτιστικών δράσεων, την εμπειρία του κοινού και τη μελέτη της σχέσης των πολιτών με θεατρικές και καλλιτεχνικές υπηρεσίες.
Ο Δρ Κωνσταντίνος Μαστροθανάσης είναι δάσκαλος, διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μεταδιδακτορικός ερευνητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Προϊστάμενος του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΑ) της Βοιωτίας και επιμορφωτής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) στα Νέα Προγράμματα Σπουδών της Θεατρικής Αγωγής και στην Εισαγωγική Επιμόρφωση νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών. Ως Επόπτης της εθνικής ομάδας εμπειρογνωμόνων του Ι.Ε.Π., συμμετέχει στον μετασχηματισμό των προγραμμάτων σπουδών της Μουσικής και της Θεατρικής Αγωγής σε διαδραστικά ψηφιακά περιβάλλοντα ανοικτού κώδικα με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν το εφαρμοσμένο θέατρο στην εκπαίδευση, την υγεία και την ευημερία.