29
Δευ, Απρ

Ανοικτή υβριδική διάλεξη: «ChatGPT: Ban it or Bound it?»

 Ο Δρ. Xiaojun Zhang, Επίκουρος Καθηγητής στο Xi'an Jiaotong-Liverpool University (Κίνα) και μέλος της Association of Computational Linguistics (ACL), επισκέπτεται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+. Ο επισκέπτης καθηγητής θα δώσει ανοιχτή υβριδική διάλεξη με τίτλο: «ChatGPT: ban it Bound it?» την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στις 18:00 μ.μ. Η διάλεξη επικεντρώνεται στο ChatGPT, την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήσεις με λεπτομερή και φυσικό τρόπο, να γράφει δοκίμια και να συντάσσει εργασίες, κ.λπ., γεγονός που προκαλεί ήδη σάλο στον εκπαιδευτικό κόσμο. Προκρίνοντας την ακαδημαϊκή ακεραιότητα, ήδη αρκετοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί έχουν απαγορεύσει τη χρήση του ChatGPT. Ωστόσο, τέτοιες προσεγγίσεις δεν αντιμετωπίζουν τις πραγματικές προκλήσεις εργαλείων και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT. Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τους εκπαιδευτικούς και τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης ευρύτερα, είναι να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε το ChaptGPT και παρόμοιες τεχνολογικές εφαρμογές αποτελεσματικά και υποστηρικτικά.

Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3lu4XVL, και είναι ανοιχτή σε φοιτητές και φοιτήτριες, ερευνητές, ακαδημαϊκούς και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για το «καυτό» αυτό θέμα. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι για διά ζώσης συμμετοχή στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία). 

Ο Δρ. Xiaojun Zhang είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Xi'an Jiaotong-Liverpool University, επίτιμος συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Liverpool (Ηνωμένο Βασίλειο) και μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Διιδρυματικό ΜΠΣ "Cognitive Systems") και στο Northwestern Polytechnical University (Κίνα). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας, στην υπολογιστική νοημοσύνη και στην υπολογιστική γνώση.

Προσθήκη εκδήλωσης στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo