29
Παρ, Μαρ

Τηλεσεμινάριο: «Διαχείριση άγχους σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού»

Με αφορμή την σύγχρονη επικαιρότητα και την ανησυχία που προκαλείται από τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα ανά τον κόσμο, το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει τηλε-σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση άγχους και άλλων συναισθημάτων σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού».

 

Παρεμβάσεις:

 

«Διαχείριση άγχους σε περιόδους πανικού» με την Νάταλυ Λούμπα, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο

Το άγχος, ο φόβος και ο πανικός είναι συναισθήματα τα οποία δύσκολα καταφέρνουμε να διαχειριστούμε στην καθημερινότητά μας. Η δυσκολία αυξάνεται δραματικά όταν ο κίνδυνος που απειλεί τη ψυχοσωματική μας συγκρότηση αφορά σε μια διεθνούς έκτασης πανδημία. Στην τηλεδιάσκεψη, η ψυχολόγος θα περιγράψει το πως λειτουργούν τα συναισθήματά μας και πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε, ώστε να παραμείνουμε ψυχικά υγιείς ακόμη και σε δύσκολες περιόδους. 

 

«Mind over Matter: Νους επί της Ύλης, Νους επί των Γεγονότων και Νους επί του Σημαντικού» με την Βάγια (Βίκυ) Καραΐσκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη».

Η εισήγηση εξηγεί πώς οι εικόνες και οι λέξεις που κατακλύζουν τις ειδήσεις μας δημιουργούν πανικό. Θα μοιραστεί με το κοινό τα εργαλεία που χρειαζόμαστε όλοι μας ώστε να γίνουμε λιγότερο ευάλωτοι στην επίδρασή τους και, έτσι, να θωρακίσουμε τη σκέψη μας επιλέγοντας εμείς τον τρόπο αντίδρασης στα γεγονότα.

 


Συνδεθείτε μαζί μας την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 και ώρα 17:00 μ.μ. για να συζητήσουμε μαζί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε ψυχικά υγιείς ακόμη και σε περιόδους μαζικού πανικού.

Οι φοιτήτριες και φοιτητές του ΑΠΚΥ, αλλά και το ευρύ κοινό, μπορούν να συμμετάσχουν στο διαδραστικό τηλε-σεμινάριο μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης, στον σύνδεσμο https://eu1.bbcollab.com/site/external/launch/meeting.jnlp?sid=2015063&username=&password=M.00C62097551B99F4CB6C6EF0095BCA

 

*Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (κ. Nάταλυ Λούμπα).