Sidebar

25
Πεμ, Απρ

4ος Κύκλος της Σειράς «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί» από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει 4ο Κύκλο Τηλεδιαλέξεων στα γνωστικά πεδία του με τίτλο «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί». Στόχος είναι να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με θέματα που άπτονται της γλώσσας, της λογοτεχνίας και των γραμματισμών και να προαγάγει τη διά βίου μάθηση. Τα αντικείμενα των τηλεδιαλέξεων αντικατοπτρίζουν τους θεωρητικούς προσανατολισμούς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», στο οποίο η μελέτη της γλώσσας και της γλωσσικής επιτέλεσης στα κοινωνικά της συγκείμενα τροφοδοτεί και στηρίζει θεωρητικά τη μελέτη πτυχών της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και της παιδαγωγικής των γραμματισμών καθώς και τη θεωρητικά προσανατολισμένη μελέτη της λογοτεχνίας και των λογοτεχνικών γραμματισμών.

Οι τηλεδιαλέξεις θα μεταδίδονται ζωντανά και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/w83nj23j, κάθε Παρασκευή στις 19:00, από 28 Απριλίου έως 2 Ιουνίου 2023.

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/rhXWT8uQw6

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

28 Απριλίου

Ελένη Κατσαρού, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Γραμματισμός στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Διαμορφώνοντας ένα διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για φοιτητές ανώτατης εκπαίδευσης.

 

5 Μαΐου

Ιουλία Ζαρίκοβα & Ιουλία Λαμπέτσκα, Κρατικό Πανεπιστήμιο Μαριούπολης

Τα ρουμέικα: σύντομη ιστορία, στερεότυπες εκφράσεις και κείμενα προφορικής παράδοσης.

 

12 Μαΐου

Αλεξάνδρα Σαμουήλ, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Εγγονόπουλος και το ρεμπέτικο.

 

19 Μαΐου

Μαριλένα Παρασκευά, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα του COVID-19 στην Κύπρο: μια διερεύνηση των Λόγων του.

 

26 Μαΐου

Θανάσης Μιχάλης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προγράμματα Σπουδών της Νέας Ελληνικής Γλώσσας: Θεωρητικό υπόβαθρο, μεθοδολογικές διαστάσεις, καινοτομίες, προβληματισμοί.

 

2 Ιουνίου

Παναγιώτης Σεράνης, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τα νέα Προγράμματα Σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών: για το Λύκειο: Προοπτικές και προκλήσεις.

 

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», όπως και όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, δέχονται αιτήσεις εισδοχής έως τις 30 Μαΐου 2023 ηλεκτρονικά μέσω του www.ouc.ac.cy. Το εν λόγω Πρόγραμμα προσφέρεται με σημαντική έκπτωση, η οποία αφορά στο 40% του συνολικού κόστους φοίτησης, αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Στόχος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» είναι η αξιοποίηση των εργαλείων της σύγχρονης γλωσσολογίας και της θεωρίας της λογοτεχνίας στη μελέτη της ελληνικής λογοτεχνίας, με έμφαση στην κλασική περίοδο, στη διαχρονική της εξέλιξη και στη διδακτική της.