19
Τρι, Μαρ

Brain, Cognition, Education and Gender Equality: Ανοικτές διαλέξεις (30-31/03/2023)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) επισκέπτεται η Δρ Judith Alejandra Kohan, καθηγήτρια στο The Hebrew University of Jerusalem, Μέλος του Council for the Advancement of Women in Science and Technology του Υπουργείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ, για μια σειρά ανοικτών διαλέξεων και εργαστηρίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ Kohan επικεντρώνονται στους τομείς της χαρισματικότητας και του φύλου, καθώς και στην αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων μαθητών/τριών σε θέματα STEM.

Η πρώτη ανοικτή τηλεδιάλεξή της έχει τίτλο: «Brain, Cognition and Education» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στις 19:30 μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/40viqLA. Τα τελευταία χρόνια γίνονται ερευνητικές προσπάθειες να κατανοηθεί η διασύνδεση της μελέτης της μαθησιακής διαδικασίας και της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τις εκπαιδευτικές πρακτικές. Στη διάλεξή της η Δρ Kohan πραγματεύεται τις δυνατότητες αυτού του πεδίου έρευνας στον σχεδιασμό παιδαγωγικών πρακτικών εντάσσοντας σ’ αυτήν τη διαδικασία αποτελέσματα από τρέχουσες έρευνες στον τομέα της γνωστικής επιστήμης και της νευρογνωσίας.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 17:00, θα διεξαχθεί ανοιχτό υβριδικό σεμινάριο με τίτλο «Gender Equality Issues» και ομιλήτρια την Δρ Κοhan. Με στόχο την προαγωγή κοινωνικών αλλαγών, η ομιλήτρια θα εξετάσει τις έννοιες των δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της ταυτότητας και της ευαισθητοποίησης στον σύγχρονο κόσμο, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες για την ανάπτυξη κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου. Το σεμινάριο άπτεται θεμάτων που αφορούν στο γνωστικό πεδίο των φεμινιστικών/γυναικείων σπουδών και των μελετών του φύλου και πραγματεύεται το πώς η εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα οφείλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών με τρόπους που να προωθούν τις ίσες ευκαιρίες. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ στη Λευκωσία (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά) και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά. Για διαδικτυακή συμμετοχή, εδώ: https://bit.ly/3lu4XVL

Εγγραφή: https://forms.office.com/e/n9mvL2qcEv  

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ