Sidebar

19
Παρ, Απρ

Δημιουργείται Παιδικό Τμήμα στη Βιβλιοθήκη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

H Βιβλιοθήκη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) ανακοινώνει τη δημιουργία Παιδικού Τμήματος, με απώτερο σκοπό την προσέγγιση και τη διασύνδεσή της και κατ’ επέκταση του ΑΠΚΥ με την ευρύτερη κοινωνία. Πρόκειται για μια δράση κοινωνικής προσφοράς που αποτελεί και συνιστώσα αναδυόμενων τάσεων στον χώρο των Βιβλιοθηκών διεθνώς. Προσελκύοντας γονείς και παιδιά μέσω του Παιδικού Τμήματος σε δημιουργικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, στόχος είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της αγάπης για μάθηση από μικρές ηλικίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βιβλιοθήκη του ΑΠΚΥ διοργανώνει εκδήλωση γνωριμίας για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, μεταξύ 10:00-12:00, στο κτίριο της Βιβλιοθήκης (Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 48, 2235 Λατσιά, Λευκωσία). Στην εκδήλωση, επαγγελματίας στο αντικείμενο θα συμμετέχει αφιλοκερδώς με δημιουργικές και μουσικο-κινητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, τα οποία θα λάβουν από το Πανεπιστήμιο δωράκια και εδέσματα.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, η Βιβλιοθήκη απευθύνει και Πρόσκληση για δωρεές εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά ηλικιών Κ-6 (νηπιαγωγείου, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), για σκοπούς δημιουργίας της βασικής συλλογής του Παιδικού Τμήματός της. Οι δωρεές δύνανται να περιλαμβάνουν πολλαπλά είδη υλικού (π.χ. έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, εκπαιδευτικές εφαρμογές, είδη ρομποτικής), τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται ελεύθερα για αξιοποίηση από τους επισκέπτες της. Η Βιβλιοθήκη του ΑΠΚΥ ευχαριστεί και όλα τα σχολεία της περιοχής του Πανεπιστημίου για τη θετική ανατροφοδότηση και το μεγάλο ενδιαφέρον που εξέφρασαν ήδη για τις επερχόμενες δράσεις.