26
Παρ, Απρ

Για τον αδόκητο θάνατο της υπουργού Ζέτας Αιμιλιανίδου

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζει βαθιά θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου. Η Κύπρος χάνει μία σπουδαία γυναίκα, μία έντιμη και εργατική δημόσια λειτουργό, μία αποτελεσματική και μεταρρυθμίστρια υπουργό, η οποία απέδειξε όχι λόγω αλλά έργω ότι δύσκολες νομοθετικές και όχι μόνο πολιτικές και ρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας μπορούν και πρέπει να υλοποιούνται.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου αφήνει σημαντική παρακαταθήκη ειδικότερα σε ό,τι αφορά εργασιακά δικαιώματα και ζητήματα, ωφελήματα και θέματα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και δυσαναπλήρωτο κενό στον δημόσιο βίο. Τίμησε με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και ευρηματικότητα, αλλά κυρίως με ανθρωπιά, το αξίωμα της Υπουργού που της εμπιστεύθηκε η Πολιτεία, επιτελώντας στο ακέραιο και με ζήλο τα καθήκοντά της προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Η πανεπιστημιακή μας κοινότητα εκφράζει θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στον υιό της Ζέτας Αιμιλιανίδου Αχιλλέα, ο οποίος έχει συνεργαστεί με το ΑΠΚΥ, στα αδέλφια της Μαίρη Κουτσελίνη – Ιωαννίδου και Δώρο Ιωαννίδη, καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της.

Ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου. «Θα λείψει από τη δημόσια ζωή της Κύπρου μας». Αποχαιρετούμε τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, μία ισχυρή προσωπικότητα, μία μεγάλη γυναίκα, με ιδιαίτερη εκτίμηση. «Στους αγαπητούς Αχιλλέα, Μαίρη και Δώρο εύχομαι καλό κουράγιο και να είναι αιώνια η μνήμη της».