Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με το νέο Συμβούλιο του ΑΠΚΥ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα, 9 Μαΐου 2022, στο Υπουργείο, συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Παπά, τον Πρύτανη Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή και τα μέλη του νέου Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΠΑΝ Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα ενημέρωσης ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Υποδέχομαι σήμερα το νέο Συμβούλιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Παπά, τον οποίο και συγχαίρω για τον διορισμό του, όπως και τον Πρύτανη Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή». «Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου», σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, «που έχει κλείσει 20 χρόνια ζωής και δραστηριότητας προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, με ειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τη μεγάλη σημασία της οποίας αντιληφθήκαμε πλήρως στα χρόνια της πανδημίας». Πρόσθεσε ότι «είχαμε εξάλλου την ευκαιρία, στο προηγούμενο διάστημα, να επωφεληθούμε από την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει, συστηματικά και αθόρυβα, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου».

«Τα Προγράμματα Σπουδών του ΑΠΚΥ», επισήμανε ο κ. Προδρόμου, «απευθύνονται σε ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία κατά τρόπο που ασκείται έτσι και ένα κοινωνικό λειτούργημα». «Είναι η πλατφόρμα», σημείωσε, «με την οποία εφαρμόζουμε τη διά βίου εκπαίδευση σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όσον αφορά στην ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Υπουργός ανέφερε ότι αυτή «έχει κριθεί ήδη στα τόσα χρόνια λειτουργίας του με πολύ θετικά αποτελέσματα». Βέβαια, σημείωσε, «μπροστά μας είναι η πρόκληση να συνεχιστεί  η ανάπτυξη του ΑΠΚΥ και να του παρέχει η Πολιτεία όλα εκείνα τα μέσα που χρειάζονται. Ανοικτό στοίχημα παραμένει επίσης να λύσουμε το πρόβλημα της στέγασης του Πανεπιστημίου, αλλά είμαι σίγουρος ότι, σε στενή συνεργασία με το Συμβούλιο, όπως πάντα μέχρι σήμερα, θα μπορέσουμε στο επόμενο διάστημα να δώσουμε λύσεις και να σχεδιάσουμε και την επόμενη εικοσαετία αλλά και τις δεκαετίες που έρχονται για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο».

Κλείνοντας, ο Υπουργός σημείωσε ότι «το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ένα πολύτιμο βραχίονα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας που μπορεί να σεμνύνεται πλέον για το ότι καθίσταται σταδιακά ένα περιφερειακό διεθνές κέντρο πανεπιστημιακής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». «Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου και να είστε βέβαιοι ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, ούτως ώστε, με στενή συνεργασία, να πετύχουμε τους ευγενείς στόχους του Ανοικτού Πανεπιστημίου», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Προδρόμου.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ κ. Γιώργος Παπάς ανέφερε στις δικές του δηλώσεις ότι «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για το νέο Συμβούλιο του ΑΠΚΥ η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διότι δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον τόσο του υπουργού, όσο και της Πολιτείας, για το αξιόλογο έργο που επιτελεί το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και των πολύτιμων ευκαιριών που προσφέρει σε κάθε πολίτη, ειδικά στους εργαζόμενους, να σπουδάσει στον δικό του χώρο, χρόνο και ρυθμό μάθησης». Τόσο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, όσο και ο Πρύτανης Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής τόνισαν μεσοπρόθεσμοι στρατηγικοί στόχοι του ΑΠΚΥ είναι, μεταξύ άλλων, η απόκτηση ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων, η διεθνοποίηση και περαιτέρω εξωστρέφεια και ο σχεδιασμός και προσφορά νέων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών». «Είμαστε βέβαιοι» ανέφερε ο κ. Παπάς «ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου για την περίοδο 2021-2024».

 

20220509 134946

 

20220509 135642