19
Τρι, Μαρ

Το ΑΠΚΥ με το Εργαστήριο Υπολογιστικής Νόησης στη διαδικτυακή Βραδιά του Ερευνητή 2021

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) συμμετέχει και φέτος στην ετήσια πανευρωπαϊκή γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, τη Βραδιά του Ερευνητή, την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου διαδικτυακά, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Το ΑΠΚΥ συμμετέχει με το Εργαστήριο Υπολογιστικής Νόησης με στόχο να παρουσιάσει τα υψηλού επιπέδου ερευνητικά επιτεύγματά του και το παραγόμενο από αυτά όφελος προς την κοινωνία.

Την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Υπολογιστής Νόησης απαρτίζουν οι: Αναπληρωτής Καθηγητής Λοΐζος Μιχαήλ (Διευθυντής Εργαστηρίου), Σπύρος Παπαδάτος (μεταπτυχιακός φοιτητής), οι διδακτορικοί φοιτητές Χριστόδουλος Ιωάννου, Χριστόδουλος Δημητρίου και Νίκος Ισαάκ, και οι ερευνητές Βασίλης Μάρκος, Χρίστος Μιχαήλ, Ισίδωρος Περίκος, Χρίστος Ροδοσθένους και Μάριος Θωμά. Η ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου έχει θέμα «”Άσε με να το σκεφτώ”: ψηφιακές συνδιαλέξεις για ένα πιο ανθρώπινο και λειτουργικό κόσμο». Η ομάδα θα παρουσιάσει τρέχουσες ερευνητικές δράσεις του Εργαστηρίου, οι οποίες μελετούν και αναπτύσσουν έξυπνα συστήματα που στηρίζουν τη λειτουργικότητά τους σε συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν μετά από επεξεργασία της γνώσης που κατέχουν. Οι συμμετέχοντες στη Βραδιά του Ερευνητή 2021 θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια έξυπνων γνωστικών συστημάτων. 

 

βραδυα ερευνητη2021