28
Πεμ, Μαρ

Με τον σχεδιασμό νέου Διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence» εγκαινιάζεται η ακαδημαϊκή συνεργασία του ΑΠΚΥ και της Σχολής Ικάρων

Με την υπογραφή στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και του Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος - Σχολή Ικάρων για την προσφορά διακρατικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence», επισφραγίσθηκε η ακαδημαϊκή συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων.

 Η συμφωνία υπεγράφη στην Αθήνα (Αεροπορική Βάση Δεκέλειας – ΣΙ) από τον Διοικητή της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Βασιλείου και τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή για τον σχεδιασμό και την προσφορά, εξ αποστάσεως, Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών επιπέδου Μάστερ (“Joint” Master degree) με τίτλο «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence», το οποίο θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα. Στην τελετή συμμετείχαν  από το ΑΠΚΥ ο Καθηγητής Σταύρος Σταύρου, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης. Από τη Σχολή Ικάρων συμμετείχαν ο Υποδιοικητής, Ταξίαρχος (Ι) Σωτήριος Βλαχοπαναγιώτης, ο Κοσμήτορας, Καθηγητής Πέτρος Κωτσιόπουλος, ο Διευθυντής Αεροπορικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, Σμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Αποσπόρης, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος από τη ΣΙ, Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Καράμπελας καθώς και η υπεύθυνη του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας, ΜΥ Χριστίνα Αϊδινίδου.

Το Νέο Κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence» σχεδιάζεται με τη στενή συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων και την αξιοποίηση της πλούσιας εμπειρίας τους σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας, και ιδιαίτερα, από πλευράς ΑΠΚΥ, του Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών, με επικεφαλής τον Καθηγητή Σταύρο Σταύρου. Το Πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 3 εξάμηνα και αποτιμάται με ενενήντα (90) συνολικά μονάδες ECTS. Η έναρξη του Κοινού ΜΠΣ αναμένεται να γίνει με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εγκρίσεων των αρμοδίων υπουργείων και ανεξάρτητων αρχών των δυο κρατών το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

 

HAFA 1        HAFA 2