Sidebar

25
Πεμ, Απρ

Μήνυμα του Πρύτανη του ΑΠΚΥ, Καθηγητή Πέτρου Πασιαρδή, για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022

Αγαπητές φοιτήτριες,

Αγαπητοί φοιτητές,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, σας καλωσορίζω στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και σας εύχομαι ολόθερμα μια δημιουργική και παραγωγική ακαδημαϊκή χρονιά, με σημαντικά επιτεύγματα και πολλές επιτυχίες.

Ιδιαίτερα, καλωσορίζω τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και φοιτήτριες, που με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην πανεπιστημιακή μας κοινότητα. Το ΑΠΚΥ σας προσφέρει την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσετε από τον προσωπικό σας χώρο, στον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε και με τον δικό σας ρυθμό μάθησης, χωρίς τους περιορισμούς και τα στεγανά που θέτει η συμβατική εκπαίδευση. Προσδοκία μας είναι η συνειδητή σας επιλογή να εγγραφείτε στο Πανεπιστήμιό μας να δικαιώσει τις φιλοδοξίες σας και η περίοδος των σπουδών σας να είναι ωφέλιμη, δημιουργική και χρήσιμη.

Αγαπητοί,

Από το 2006, όταν άρχισε η ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΚΥ και δεχθήκαμε τους πρώτους 162 φοιτητές μας, συνεχώς εξελισσόμαστε. Επενδύουμε σε νέα προγράμματα σπουδών σε κλάδους αιχμής, αναπτύσσουμε και ενσωματώνουμε στην εκπαιδευτική μας μεθοδολογία και πρακτική νέες τεχνολογίες και νέα εργαλεία τηλεκπαίδευσης, αναβαθμίζουμε τις υποδομές και τις διαδικασίες μας και εξελίσσουμε τις διδακτικές μας μεθόδους, κατάλληλες για την εκπαίδευση των ενηλίκων φοιτητών, ώστε να προσφέρουμε στη φοιτητική μας κοινότητα μια αξιόλογη, υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκή εμπειρία σ’ ένα σύγχρονο, ψηφιακό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε πετύχει την καθιέρωση του ΑΠΚΥ ως το κατεξοχήν εξ αποστάσεως πανεπιστήμιο στην Κύπρο, την εδραίωση της παρουσίας του στον ελληνόφωνο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και την καταξίωσή του ως μια αξιόπιστη επιλογή σπουδών.

Η ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 μας βρίσκει ακόμα εν μέσω πανδημίας. Με αίσθημα ευθύνης, το Πανεπιστήμιό μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου covid-19 και την προστασία της υγείας του προσωπικού, των φοιτητών και των επισκεπτών στα κτίρια του ΑΠΚΥ. Παράλληλα, ενθαρρύνουμε όλες και όλους σας να εμβολιασθείτε το συντομότερο δυνατό. Όλη αυτή την περίοδο, το ΑΠΚΥ συνέχισε απρόσκοπτα τη λειτουργία του διότι το «εξ αποστάσεως» δεν είναι ‘λύση ανάγκης’, αλλά είναι η ίδια η φύση του Πανεπιστημίου μας. Η προσφορά πολύπλευρης μαθησιακής εμπειρίας στη φοιτητική μας κοινότητα συνεχίστηκε μέσω της υπερσύγχρονης Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης και της υποστήριξης και καθοδήγησης του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού που παρέχεται εξ αποστάσεως.

Η νέα χρονιά μας βρίσκει, όμως, και σε νέα πορεία ανάπτυξης με στρατηγικούς στόχους και δράσεις που δίνουν έμφαση στη διεθνοποίηση και στην εξωστρέφεια, στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, στην ενθάρρυνση της κοινωνικής προσφοράς και στην περαιτέρω εξέλιξη της εκπαιδευτικής μας μεθοδολογίας, ώστε το Πανεπιστήμιό μας να μετεξελιχθεί στο Edupreneurial Πανεπιστήμιο που χρειάζεται ο 21ος αιώνας.

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

Κλείνοντας το καλωσόρισμά μου στην ακαδημαϊκή χρονιά που τώρα αρχίζει, να είστε βέβαιοι ότι η Διοίκηση, το ακαδημαϊκό και το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας θα είναι δίπλα σας, σε κάθε βήμα, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τη φοίτησή σας στο ΑΠΚΥ μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών σας υποχρεώσεων και την απόκτηση ενός αξιόπιστου και χρηστικού τίτλου σπουδών.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μαζί θα συμπορευθούμε σε μια δημιουργική και παραγωγική ακαδημαϊκή χρονιά.

Καλή αρχή, καλή δύναμη και καλή πρόοδο!

Φιλικά,

Καθηγ. Πέτρος Πασιαρδής

Πρύτανης

 

OUCRector WelcomeMessage 2021 2022 EL