19
Τρι, Μαρ

Λειτουργία ΑΠΚΥ εν μέσω του νέου lockdown και μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό COVID-19

 

 

 

 

 

 

Tο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) ενημερώνει την πανεπιστημιακή του κοινότητα και το ευρύτερο κοινό ότι:

  • Η Κύπρος εισήλθε σε νέο lockdown με περιοριστικά μέτρα που έχουν ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021. Με βάση τις νέες οδηγίες, το προσωπικό του ΑΠΚΥ εργάζεται ως επί το πλείστον με καθεστώς τηλεργασίας.
  • Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το modus operandi του ΑΠΚΥ από την ίδρυσή του, δεν είναι λύση ανάγκης, αλλά η ίδια η φύση του. Κατ’ επέκταση, όλες οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά και απρόσκοπτα μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης eClass. Το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό με την εξειδίκευση και τεχνογνωσία του υποστηρίζει αδιάλειπτα τη φοιτητική κοινότητα και όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Η επικοινωνία με το προσωπικό θα πρέπει –τουλάχιστον ως τις 31/01/2021– να γίνεται ψηφιακά μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ακαδημαϊκού προσωπικού των Προγραμμάτων Σπουδών είναι διαθέσιμες στις επιμέρους ιστοσελίδες τους, εδώ: https://www.ouc.ac.cy/index.php/el/studies και για πάσης φύσεως ακαδημαϊκά ζητήματα παρακαλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας να επικοινωνούν με τον διδάσκοντα ή τη διδάσκουσα του τμήματός τους.
  • Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, σε ό,τι αφορά στις έντυπες συλλογές της και στη χρήση των χώρων εξυπηρέτησης του κοινού, αναστέλλεται. Νοείται ότι συνεχίζεται κανονικά η πρόσβαση όλων των φοιτητριών και φοιτητών στις ψηφιακές συλλογές της Βιβλιοθήκης και η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση από το διοικητικό προσωπικό μέσω του library@ouc.ac.cy
  • Η επικοινωνία με τις διοικητικές μονάδες και τα γραφεία του Πανεπιστημίου θα πρέπει να γίνεται κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Στην περίπτωση που επιλέξετε να καλέσετε το τηλεφωνικό κέντρο του ΑΠΚΥ στον αριθμό 00357-22 411600, ανάλογα με το αίτημά σας (ακαδημαϊκό ή διοικητικό), οι λειτουργοί εξυπηρέτησης θα σας παραπέμπουν στους καθ’ ύλην αρμόδιους για ηλεκτρονική επικοινωνία.

Η ασφάλεια και υγεία όλων είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Σας καλούμε να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον εαυτό σας, την οικογένεια και τους οικείους σας. Παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΑΠΚΥ, αλλά και τις ανακοινώσεις της Πολιτείας σε ό,τι αφορά ευρύτερα ζητήματα πρόληψης και δημόσιας υγείας.

Καλή δύναμη και μείνετε υγιείς!