27
Σαβ, Απρ

5ος Κύκλος της Σειράς Τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί» από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει τον 5ο Κύκλο Τηλεδιαλέξεων στα γνωστικά πεδία του με γενικό τίτλο «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί». Στόχος της Σειράς διαλέξεων είναι να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με θέματα που άπτονται της γλώσσας, της λογοτεχνίας και των γραμματισμών και να προαγάγει τη διά βίου μάθηση. Τα αντικείμενα των τηλεδιαλέξεων αντικατοπτρίζουν τους θεωρητικούς προσανατολισμούς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», στο οποίο η μελέτη της γλώσσας και της γλωσσικής επιτέλεσης στα κοινωνικά της συγκείμενα τροφοδοτεί και στηρίζει θεωρητικά τη μελέτη πτυχών της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και της παιδαγωγικής των γραμματισμών καθώς και τη θεωρητικά προσανατολισμένη μελέτη της λογοτεχνίας και των λογοτεχνικών γραμματισμών.

Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/w83nj23j, κάθε Παρασκευή στις 18:00, από 15 Μαρτίου έως 19 Απριλίου 2024.

 

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/7dPJY6jqV7

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

15 Μαρτίου

 Έλενα Ιωαννίδου, Πανεπιστήμιο Κύπρου

 Σταυρούλα Τσιπλάκου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 «Σταθερά και εφήμερα γλωσσικά τοπία, χρονότοποι και ενδεικτικότητες: η διάλεκτος και η διαγλωσσικότητα στο γλωσσικό τοπίο της Λευκωσίας».
 

22 Μαρτίου

 Κάκια Πετεινού, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 «Προβλήματα ομιλίας σε παιδιά στην Κύπρο: αιτιολογία και χαρακτηριστικά».
 

29 Μαρτίου

 Δημήτρης Μιχελιουδάκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 «Έχουν οι διάλεκτοι γραμματικούς κανόνες; Η αποκάλυψη των κανονικοτήτων της γλώσσας μέσα από την ποικιλότητα».
 

5 Απριλίου

 Σπύρος Αρμοστής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

 «Η χρήση της κυπριακής ελληνικής στη δημόσια σφαίρα: μια διερεύνηση της αυξανόμενης ορατότητάς της».
 

12 Απριλίου

 Σοφία Ιακωβίδου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 «Ξαναγράφοντας την παιδική ηλικία: η περίπτωση της Μαργαρίτας Καραπάνου».
 
19 Απριλίου

 Γιάννης Ανδρουτσόπουλος, Πανεπιστήμιο Αμβούργου

 «Γραφική προσωδία και πολιτικός λόγος στο ελληνικό Reddit».

 

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», όπως και όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, δέχεται αιτήσεις εισδοχής έως τις 14 Ιουνίου 2024 ηλεκτρονικά μέσω του https://admissions.ouc.ac.cy/admissions

Τα συνολικά δίδακτρα του εν λόγω Προγράμματος (90 ECTS), το οποίο προσφέρει δύο (2) κατευθύνσεις εξειδίκευσης: α) Εφαρμοσμένη - Εκπαιδευτική Γλωσσολογία, β) Λογοτεχνία και Λογοτεχνικός Γραμματισμός, ανέρχονται σε €3.300.

 

EGL 5thCycle GenericBanner