27
Σαβ, Απρ

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: 5ος Κύκλος Διαλέξεων «Αφιέρωμα στη Σύγχρονη Κυπριακή Δραματουργία, Μέρος Πρώτο»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» και το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» (ΕΛΠΟΛ) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Σωματείο Ελληνικού Πολιτισμού (Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων ΕΛΠΟΛ) εγκαινιάζουν τον 5ο κύκλο ανοικτών διαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ».

Ο 5ος κύκλος της Σειράς, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί κατά το εαρινό εξάμηνο του  ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, είναι αφιερωμένος στη Σύγχρονη Κυπριακή Δραματουργία. Θεατρολόγοι, θεατρικοί συγγραφείς, πρωτοπόροι και πρωτοπόρες του Κυπριακού Θεάτρου, σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες συνομιλούν για τη δραματουργία στην πράξη, το παρόν και το μέλλον του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου. Στόχος της Σειράς είναι η γνωριμία και ευρεία προβολή της σύγχρονης κυπριακής θεατρικής δημιουργίας και η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων του χώρου του θεάτρου με το ευρύ κοινό.

Όλες οι διαλέξεις (5 συνολικά) που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 3 Ιουνίου 2024 (ώρα έναρξης 19:00) θα φιλοξενούνται στην αίθουσα αρχείου του ΡΙΚ και θα προβάλλονται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/53e937st

Υποστηρικτής του 5ου κύκλου της Σειράς «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 29 Ιανουαρίου 2024

Η Κική Αργυρού συζητά με τον Αντώνη Γεωργίου

  • 26 Φεβρουαρίου 2024

Η Άντρη Κωνσταντίνου συζητά με τον Γιώργο Νεοφύτου

  • 22 Απριλίου 2024

Η Ανθή Αντωνιάδου συζητά με τον Κώστα Μαννούρη

  • 20 Μαΐου 2024

Η Μαρία Χαμάλη συζητά με τον Γιώργο Τριλλίδη

  • 3 Ιουνίου 2024

Η Ελλάδα Ευαγγέλου συζητά με τη Μαρία Βαρνακκίδου και τον Κύρο Παπαβασιλείου