Δίκαιο Ευρωπαικής Ένωσης
31/10/2014
Απολογιστικό Δελτίο Τύπου. Επιστημονική Ημερίδα «Το Δίκαιο του Ανταγωνισμού και των Κρατικών Ενισχύσεων στην εποχή του μνημονίου: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, οι εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας «Το Δίκαιο του Ανταγωνισμού και των Κρατικών Ενισχύσεων στην εποχή του μνημονίου: Προκλήσεις και Προοπτικές» που συνδιοργάνωσαν από κοινού το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κύριος Δημήτριος Κυριτσάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού), η κυρία Ματίνα Χαραλαμποπούλου (Διευθύντρια Ελληνικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων Υπουργείου Οικονομικών), η κυρία Λουκία Χριστοδούλου (Πρόεδρος Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού) και ο κύριος Ονούφριος Κουλλάς (εκ μέρους του Γραφείου Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων Κύπρου).
 
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και τις προοπτικές που δημιουργεί η ένταξη Ελλάδας και Κύπρου σε μνημόνια συναντίληψης και στην ανάγκη ανάπτυξης αγορών βασισμένων στις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού. Ειδική αναφορά έγινε στις αγορές της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών. Κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε η μελέτη των περιπτώσεων της Ολυμπιακής και των Κυπριακών Αερογραμμών σε σχέση με την ύπαρξη παράνομων κρατικών ενισχύσεων. Η ημερίδα ήταν προσβάσιμη διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο και τα συμπεράσματά της θα δημοσιευτούν από τα δύο Πανεπιστήμια.

 

 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράςΔ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31