Πρόγραμμα Σπουδών ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
09/04/2019
Διαλέξεις στο ΑΠΚΥ από τον JC van der Merwe (University of the Free State) για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη μάθηση στα σύγχρονα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ο JC van der Merwe, επικεφαλής του Institute for Reconciliation and Social Justice at the University of the Free State in South Africa, επισκέπτεται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, προσκεκλημένος από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» και θα δώσει δύο διαλέξεις σχετικές με την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μία χώρα με ιδιαίτερη ιστορία, όπως είναι η Νότια Αφρική.
 
Η πρώτη διάλεξη με θέμα «Transformation in South African Universities: Challenges and Opportunities» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, ενώ η δεύτερη με τίτλο «Comparative Student Experiences in a US and a South African University: Lessons learned for teaching in higher education» τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019. Ο JC Van Der Merwe θα θίξει θέματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων και, συγκεκριμένα, στην πρώτη θα σχολιάσει τις δομικές και άλλες αλλαγές που συντελούνται στα πανεπιστήμια της Ν. Αφρικής για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του  Απαρτχάιντ, και στη δεύτερη θα αναφερθεί στις εμπειρίες φοιτητών από πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και τη Ν. Αφρική σχετικά με το τι τους προσφέρουν οι σπουδές τους σε συνάρτηση με ευαίσθητα ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες τους.
 
Και οι δύο διαλέξεις είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο, επαγγελματία του χώρου εκπαίδευσης, φοιτητή ή ερευνητή και θα διεξαχθούν στο κεντρικό κτίριο ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία) από 18:00-20:00, με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση ΕΔΩ.
 
Ο JC van der Merwe εστιάζει την έρευνά του στον μετασχηματισμό των θεσμών και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι μέλος της διοίκησης του Πανεπιστημίου Free State και συμμετέχει σε εθνικούς φορείς για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Νότια Αφρική. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου "Transformation and Legitimation in Post-apartheid Universities: Reading Discourses from Reitz" (SUN Press 2016).
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράςΔ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31