Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος
11/04/2019
Με τον εγνωσμένου κύρους βιολόγο Duncan J. Irschick του University of Massachusetts Amherst ολοκληρώνεται η Σειρά διαλέξεων σε θέματα Διαχείρισης, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής του ΑΠΚΥ

Τον Καθηγητή Βιολογίας Duncan J. Irschick στο UMass Amherst των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής φιλοξενεί το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) στην τελευταία εκδήλωση της Σειράς εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα Διαχείρισης, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής, που διοργανώνεται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Ο Δρ. Irschick, επικεφαλής του Digital Life Project και του Center for Evolutionary Materials του UMass Amherst, θα οργανώσει εργαστήριο με θέμα «Learning 3d photogrammetry for creating accurate, beautiful 3D models of everyday objects», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, μεταξύ 18.00 και 20.00, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία) και είναι ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο.
 
Η 3D φωτογραμμετρία είναι ένα νέο εργαλείο που αξιοποιείται στην αρχαιολογία, την παλαιοντολογία, την αρχιτεκτονική, τη βιομηχανία θεάματος και τελευταία όλο και περισσότερο στις βιολογικές επιστήμες και επιτρέπει με τη χρήση απλών φωτογραφικών μηχανών τη δημιουργία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων μοντέλων με εξαιρετική ακρίβεια. Μέσα από το εργαστήριο του Καθηγητή Irschick θα καταδειχθεί η διαδικασία δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων για σκοπούς έρευνας και εκπαίδευσης.
 
Ο Duncan J. Irschick, πρωτοπόρος βιολόγος, μελετά την εξέλιξη και οικολογία των έμβιων όντων και πώς οι βιολογικές φόρμες εξηγούν σύνθετες μορφές. Η έρευνά του για την τρισδιάστατη απεικόνιση και την κίνηση των ζώων είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Είναι συν-εφευρέτης δύο καινοτόμων τεχνολογιών σχετικών με την τρισδιάστατη απεικόνιση, του GeckskinTM και του BeastcamTM, και συν-ιδρυτής αλλά και διευθυντής του www.digitallife3d.com, ενός μη κερδοσκοπικού εργαλείου τρισδιάστατης απεικόνισης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 137 άρθρα για την εξέλιξη και τη συμπεριφορά των ζώων και έχει εφεύρει πολλές ευρεσιτεχνίες. Η έρευνά του χρηματοδοτείται από διεθνείς φορείς, όπως το NIH, το ΝSF, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς. Το 2014 και το 2016 του απονεμήθηκαν τα βραβεία  Outstanding Research Award, Chancellors Medal, και Distinguished Faculty Lecture Award από το University of Massachusetts.
 
Την ευθύνη της σειράς των εξειδικευμένων διαλέξεων για την περίοδο Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», είχαν το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας με επικεφαλής τον Λέκτορα Αντώνη Ζορπά και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Βογιατζάκη. Τη Σειρά υποστήριξαν το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ο Σύνδεσμος Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και η Cyta.
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράςΔ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31