Πρόγραμμα Σπουδών ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Νέα & Ανακοινώσεις
Ο δημοσιογράφος πολυεπιστήμων στo ψηφιακό περιβάλλον και η κατανόηση της λειτουργίας των Μέσων
09/04/2019
Ο δημοσιογράφος πολυεπιστήμων στo ψηφιακό περιβάλλον και η κατανόηση της λειτουργίας των Μέσων
Διάλεξη με τίτλο "Ο δημοσιογράφος πολυεπιστήμων στα ψηφιακά περιβάλλοντα και η κατανόηση της λειτουργίας των Μέσων" θα δώσει η Σοφία Ιορδανίδου,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Advanced Media Institute, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 20.00.
Η Σοφία Ιορδανίδου θα μιλήσει στους φοιτητές του ΜΠΣ του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» στο πλαίσιο της διδακτέας ύλης της Θ.Ε. ΕΔΜ624.

Η Σοφία Ιορδανίδου εργάστηκε πολλά χρόνια στον χώρο της Δημοσιογραφίας και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Στη Ν. Υόρκη εργάστηκε στη Φωνή της Αμερικής, διαπιστευμένη στον Λευκό Οίκο ανταποκρίτρια εφημερίδων στην Ελλάδα, υπεύθυνη προεκλογικής καμπάνιας του Mondale. Στην Αθήνα, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και MEGA, σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας, σύστησε και διηύθυνε τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του MEGA CHANEL, το πρώτο τηλεοπτικό πρακτορείο στην Ελλάδα, NETNEWS Α.Ε., και την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας ΝΕΤRESULT Ε.Π.Ε.

Με δεδομένη την κρίσιμη θέση τους στο οικοσύστημα της ενημέρωσης και της πληροφόρησης, ο μηντιακός εγγραμματισμός για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους δεν είναι μόνο, ούτε καν κύρια, τεχνολογικός εγγραμματισμός, είναι επιστημονικός και εγκυκλοπαιδικός και εγγραμματισμός ανεύρεσης και αξιολόγησης πηγών. Περιλαμβάνει εργαλεία και γνώσεις που διδάσκονται αλλά και σταδιακές εμπειρογνωσίες. Η διατήρηση της μηντιακής εγγραμματοσύνης (όπως και κάθε εγγραμματοσύνης) απαιτεί μια συνεχή εγρήγορση.
Η θέση μιας ιδανικής επαγγελματικής δημοσιογραφίας στον νέο οικοσύστημα της πληροφόρησης (και απέναντι στα πολλαπλά συστήματα παραπληροφόρησης), είναι λοιπόν μεταξύ άλλων ελεγκτική, επιτελική και διεπιστημονική. Περιλαμβάνει δε πολλά επίπεδα δεξιοτήτων και γνώσεων, και πολλά σημεία όπου χρειάζεται να συνεργαστεί με ειδικούς.
 
H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Πλατφόρμα Σύγχρονης Επικοινωνίας, στις διαλέξεις επισκεπτών, στον σύνδεσμο:
https://eu1.bbcollab.com/m.jnlp?sid=2015063&username=&password=M.25F240699AAC31D8BE41FB41FE5FDD
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράςΔ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31