10/05/2019
Προκήρυξη Θέσης Ειδικού Επιστήμονα του Ερευνητικού Έργου «CyCAT»

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Επιστήμονα για πλήρη απασχόληση διάρκειας δύο ετών στο ευρωπαϊκό έργο «CyCAT – Cyprus Center for Algorithmic Transparency», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 – Widespread – Twinning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων που σχετίζονται με τις ανάγκες των χρηστών και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την αλγοριθμική μεροληψία (μεροληψία που εντοπίζεται σε τεχνολογικά προγράμματα, τα οποία οι χρήστες χρησιμοποιούν συστηματικά), στη δημιουργία  σχετικού με τον ψηφιακό εγγραμματισμό εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο θα αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και βιβλιοθηκονόμους, καθώς και στην ενίσχυση των δράσεων και παρεμβάσεων στην κυπριακή κοινωνία για τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων.
 
Στο πλαίσιο του CyCAT οι ερευνητές του ΑΠΚυ συνεργάζονται με εταίρους σε κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη και το Ισραήλ (University of Edinburgh, University of Trento, University of Sheffield, University of Haifa). Στο πλαίσιο του CyCAT, πραγματοποιούνται αποστολές/ανταλλαγές με τους υπόλοιπους εταίρους στο έργο, ενώ προβλέπεται και η συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.  
 
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο βρίσκονται στην ιστοσελίδα του: http://www.cycat.io/

Οι αιτήσεις μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά  στο σύνδεσμο https://recruitment.ouc.ac.cy/apply.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στη Δρ. Jahna Otterbacher, Επιστημονική Υπεύθυνη του Έργου, jahna.otterbacher@ouc.ac.cy  ή στον κ. Μιχάλη Σάββα, στη Μονάδα Έρευνας, Καινοτομίες και Διασύνδεσης του ΑΠΚυ, τηλ. 22411692.

Για την προκήρυξη σε PDF, πατήστε εδώ.

Νέα Καταληκτική Ημερομηνία 14/6/2019


Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς