18/01/2019
Ο Καθηγ. Σταύρος Σταύρου είναι ο νέος επικεφαλής του Configuration Group Κυβερνοασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας


Στον Καθηγητή Σταύρο Σταύρου, Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), προτάθηκε από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., τα οποία συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας (European Security and Defence College, ESDC), η προεδρία του Configuration Group Κυβερνοασφάλειας (EAB.Cyber) του Executive Academic Board (EAB) του Κολλεγίου. Πρόκειται για μία θέση ευθύνης, η οποία αποδίδει ιδιαίτερη τιμή στο ΑΠΚΥ. Ο Καθηγητής Σταύρος Σταύρου θα προεδρεύει τις συνεδρίες του EAB.Cyber από τον προσεχή Φεβρουάριο. Στόχος του EAB.Cyber είναι να οργανώσει, να εναρμονίσει και να παραδώσει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μια πολυεπίπεδη εκπαίδευση σε θέματα Κυβερνοασφάλειας και Κυβερνοάμυνας.
 
To ESDC έχει ως στόχο την παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης, κυρίως σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες και πολιτικό προσωπικό των κρατών μελών της Ε.Ε., με απώτερη επιδίωξη την ανάπτυξη, εφαρμογή και υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Το Εκτελεστικό Ακαδημαϊκό Συμβούλιο (EAB) είναι το φόρουμ, στο πλαίσιο του οποίου τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (πανεπιστήμια, στρατιωτικές και αστυνομικές ακαδημίες, ερευνητικά κέντρα κ.λπ.), που συμμετέχουν στο ESDC, καθορίζουν και υλοποιούν τα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κολλεγίου. Το ΑΠΚΥ, με την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία του, τη σύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα εικονικά εργαστήρια (virtual labs) που αναπτύσσει, συμμετέχει ενεργά στο ESDC από το 2016.
 
Το σχετικό δελτίο τύπου του ESDC είναι αναρτημένο, εδώ:
https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/56415/eabcyber-%E2%80%93-new-working-muscle-cyber-platform_en


 

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς