26/12/2018
Το Κρατικό Βραβείο Απόδοσης Έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά για το 2017 απονεμήθηκε στον Βάιο Λιαπή

Το Κρατικό Βραβείο Απόδοσης Έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά απονεμήθηκε στον Βάιο Λιαπή, Καθηγητή στο ΜΠΣ «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για τη φιλολογική δουλειά του –Εισαγωγή, Μετάφραση, Σημειώσεις– στο έργο Κύκλωψ του Ευριπίδη, εκδόσεις Κίχλη, 2016. Η Εισαγωγή και οι Σημειώσεις του Βάιου Λιαπή δίνουν ιστορικές, γραμματολογικές και ερμηνευτικές πληροφορίες αναγκαίες για την κατανόηση του έργου.

Τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης του 2017 ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 21 Δεκεμβρίου 2018. Το βραβείο Απόδοσης Έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά απονεμήθηκε εξ ημισείας στον Βάιο Λιαπή και στην Ηλέκτρα Ανδρεάδη για τη δουλειά της –Εισαγωγή, σχολιασμένη Μετάφραση, Σημειώσεις- στο έργο Τραχίνιαι, του Σοφοκλή, εκδόσεις Στιγμή 2016.

Το σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής:

Επειδή η Επιτροπή έκρινε ότι τα ανωτέρω δύο βιβλία υπερέχουν, καθένα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ως προς την πληρότητα της ανταπόκρισής τους στα κριτήρια, που έχει θέσει για την απόδοση ενός έργου της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, αλλά και ως προς την γενικότερη επιστημονική τους εγκυρότητα, αποφασίστηκε η απονομή του Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά για το έτος 2017 εξ ημισείας στα δύο αυτά έργα.».
 
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, εδώ : https://bit.ly/2BxoidG

 

 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς