04/12/2018
«Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο – Συναυλία με τον Μάριο Μελετίου και την ορχήστρα του» από το ΑΠΚΥ

Συναυλία  - Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τον μουσικοσυνθέτη Μάριο Μελετίου και την ορχήστρα του, διοργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018. Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Λατσιών, ο Σύνδεσμος Φοιτητών και Αποφοίτων «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το σωματείο «Οι Φίλοι του ΕΑΠ και του ΑΠΚΥ».

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών με ώρα έναρξης τις 8:00 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 
 
Με το έργο του, ο Γιάννης Ρίτσος προσέδωσε ποιητικότητα στην καθημερινότητά μας. Την μελοποιημένη ποίηση του μεγάλου αυτού ποιητή της «Ρωμιοσύνης» και πολλών άλλων αριστουργημάτων θα ερμηνεύσουν οι Γεωργία Λόρδου, Φίλιππος Κτενάς, Άντρη Σκούρου και Μάριος Αλουπός, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη Μάριου Μελετίου, Διευθυντή της Λαϊκής Ορχήστρας του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ). Συγκεκριμένα, στη συναυλία-αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο θα ερμηνευθούν 23 τραγούδια από τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Μάριο Τόκα, Γιώργο Κοτσώνη και Χρήστο Λεοντή.

Το ΡΙΚ είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, την οποία το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και των πολιτιστικών δράσεών του.

 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς