Διαδικτυακά Σεμινάρια στα Social Media
Νέα & Ανακοινώσεις
06/11/2013
Διαδικτυακά Σεμινάρια στα Social Media: Δελτίο Τύπου
Διαδικτυακά Σεμινάρια για τα Social Media
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επικοινωνία αλλάζει. Μπορείς κι εσύ!
 
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνία και Δημοσιογραφία, του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, κατανοώντας την επιτακτική ανάγκη για καλύτερη και πιο ουσιαστική γνώση των νέων μορφών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, εγκαινιάζει μία νέα σειρά online πιστοποιημένων σεμιναρίων για τα Social Media.
 
Ο ρυθμός της μεταβολής δεδομένων και συνθηκών είναι πλέον αστραπιαίος. Ο κόσμος της Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας εξελίσσεται ραγδαία. Νέες μορφές επικοινωνίας, νέες τεχνικές, νέα μέσα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και έχουν εδραιώσει τη θέση τους. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα γνωστά μας Social Media: αναπόσπαστο πλέον μέρος της ζωής, της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας. Ωστόσο, πόσο καλά τα γνωρίζουμε; Πόσο αποτελεσματικά τα αξιοποιούμε; Σε ποιο βαθμό ξέρουμε να τα χειριζόμαστε;
 
Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αναγνωρισμένο κύρος και σύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, καθίσταται σημαντικός παράγοντας επιμόρφωσης των επαγγελματιών, αλλά  και του ευρύτερου κοινού, στους τομείς της Ψηφιακής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Κι αυτό, γιατί είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και την Κύπρο που δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στη διά βίου μάθηση και να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια, προσαρμόζοντας τους χρόνους στο δικό τους πρόγραμμα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που προσφέρονται σεμινάρια στην Κύπρο και την Ελλάδα, αποκλειστικά μέσω βίντεο, ειδικά κατασκευασμένα για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς ενός Πανεπιστημίου.
 
Οι θεματικοί κύκλοι απευθύνονται σε αρχάριους, προχωρημένους ή πολύ προχωρημένους χρήστες και οι θεματικές ενότητες διαμορφώνονται ως εξής:
 
Εισαγωγή στα social media Social media στην Ενημέρωση ▪ Δημοσιογραφία με smartphoneSocial media (για προχωρημένους) ▪ Εισαγωγή στο Blogging ▪ Αudio for internetVideo for internet–Εισαγωγή ▪ Data journalism-Εισαγωγή ▪ Blogging για προχωρημένους ▪ Social  Media & Branding (βασικό) ▪ Social Media & Branding (για προχωρημένους) ▪ Brand U! FacebookInstagram Brand U! TwitterLinkedin ▪ Δημιουργία περιεχομένου στα social media (για ιδιώτες) ▪ Δημιουργία περιεχομένου στα social media (για δημοσιογράφους) ▪ Δημιουργία περιεχομένου στα social media (για Συμβούλους Επικοινωνίας) ▪ Δημιουργία περιεχομένου στα social media (για marketing/brand managers και directors) ▪ Social Media metrics
 
Αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε σεμινάριο μπορείτε να βρείτε
http://www.ouc.ac.cy/web/guest/cert/sms
 
Οι διδάσκοντες είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στα social media με σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας.
 
Υπεύθυνη για τα σεμινάρια είναι η Αν. Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ Σοφία Ιορδανίδου.
 
Η επιτυχής ολοκλήρωση του κάθε σεμιναρίου οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης με τη σφραγίδα του ΑΠΚΥ, με ακριβή περιγραφή του συγκεκριμένου μαθησιακού περιεχομένου και τη χρονική διάρκεια παρακολούθησης, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον επαγγελματικό προσόν.
 
Οι αιτήσεις για εγγραφές στα σεμινάρια ξεκινούν μαζί με τις αιτήσεις για εγγραφές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνία και Δημοσιογραφία
http://www.ouc.ac.cy/web/guest/s1/programme/epdim/description περί τις 18 Νοεμβρίου του 2013 (για περισσότερες λεπτομέρειες, www.ouc.ac.cy).
 
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 4 μέχρι 6 εβδομάδες και το κόστος τους κυμαίνεται από 90€ μέχρι 100€.
 
Κατά τη διάρκεια του κάθε κύκλου εγγραφών, τα σεμινάρια θα αρχίζουν άμεσα και με τη συμπλήρωση ελάχιστου αριθμού 25 ατόμων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και απορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο: seminars@ouc.ac.cy
 
 
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράςΔ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30