Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου EnVeROS (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσω των συστημάτων παρακολούθησης θανάτων άγριας πανίδας στο οδικό δίκτυο)

Ημερομηνία :
Έναρξη 29/05/2019
Λήξη 29/05/2019
Ώρα 09:15
Τόπος διεξαγωγής :
 Δημοσιογραφική Εστία, Λεωφόρος ΡΙΚ 12, Λευκωσία
Είδος εκδήλωσης :
 Συνέδριο
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self

Ημερίδα / εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «EnVeROS - Environmental Education through Roadkills Observation Systems / Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσω των συστημάτων παρακολούθησης θανάτων άγριας πανίδας στο οδικό δίκτυο», διοργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το οποίο συντονίζει το έργο, σε συνεργασία με το Κυπριακό ίδρυμα προστασίας περιβάλλοντος Terra Cypria.

Η ημερίδα, ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 2019 στη Δημοσιογραφική Εστία (Λεωφόρος ΡΙΚ 12, Λευκωσία) και σε αυτήν θα παρουσιασθούν τα έως σήμερα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί από την ερευνητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Καθηγητής του Ανοικτού ΠανεπιστημίουΚύπρου Γιάννης Βογιατζάκης.

 
Για το πρόγραμμα της ημερίδας και για δηλώσεις συμμετοχής: Βασίλης Λίτσκας, ερευνητικός συνεργάτης litskas@gmail.com | 97739081.


Στόχος του έργου EnVeROS, το οποίο άρχισε να υλοποιείται το 2018 με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ, είναι η άμβλυνση του φαινομένου της σύγκρουσης οχημάτων με άγρια ζώα, γεγονός που επηρεάζει κυρίως τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον, αλλά και δευτερευόντως την ανθρώπινη κοινωνία με προεκτάσεις στην ασφάλεια και την υγεία. Το EnVeROS επιπλέον επιδιώκει να αναπτύξει προγράμματα κατάρτισης στους τομείς της διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος για τους επαγγελματίες και για το ευρύ κοινό, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς στην κατεύθυνση του περιορισμού του φαινομένου. Το έργο θα διαρκέσει 2 έτη, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. και σε αυτό μετέχουν ως εταίροι τα ερευνητικά κέντρα Accademia Europea Di Bolzano-EURAC (Ιταλία) και Centrum Dopravniho Vyzkumu V.V.I. – CDV (Τσεχία), καθώς και το Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος - Terra Cypria (Κύπρος).