Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
                 
 
 

Διεθνές Συνέδριο "Κυριάκου Χαραλαμπίδη Επίσκεψις": Ο ποιητής των ευρέων ελληνικών οριζόντων

Ημερομηνία :
Έναρξη 31/01/2019
Λήξη 02/02/2019
Ώρα
Τόπος διεξαγωγής :
 "Διαλεκτική" - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγλαντζιάς (Παλιά Αγλαντζιά)
Είδος εκδήλωσης :
 Συνέδριο
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 http://www.ouc.ac.cy/web/guest/other/charalambides-conf
  _self

Το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» (ΕΛΠΟΛ) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων ΕΛΠΟΛ, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Δήμος Αγλαντζιάς και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Κυριάκου Χαραλαμπίδη Επίσκεψις: O ποιητής των ευρέων ελληνικών οριζόντων».
 
Το Συνέδριο θα λάβει χώρα από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα «Διαλεκτική» (Πολιτιστικό Κέντρο ΣΠΕ Αγλαντζιάς – Παλιά πλατεία) και διεξάγεται με την ευγενή χορηγία του Ιδρύματος Φώτος Φωτιάδης και με χορηγό επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο που αφιερώνεται στον ποιητή και ένα από τα μεγαλύτερα που αφιερώθηκαν ποτέ σε εν ζωή Κύπριο δημιουργό. Ενδεικτική της διεθνούς καταξίωσης που χαίρει ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης είναι η αθρόα συμμετοχή ενός εύρους διακεκριμένων ομιλητών από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.
 
Στις 31 Ιανουαρίου 2020, ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή Έλληνες ποιητές, προταθείς για βραβείο Νόμπελ από καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, κάτοχος του Κρατικού Βραβείου Ποίησης της Κύπρου (τρεις φορές), της Ελλάδας (μία) και της Ακαδημίας Αθηνών (δύο φορές, τη δεύτερη για το σύνολο του ποιητικού του έργου), αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, συμπληρώνει ογδόντα χρόνια ζωής (1940-) και σχεδόν εξήντα χρόνια δημιουργικού βίου (1961-). Παρότι η πνευματική του παραγωγικότητα συνεχίζεται ακάθεκτη (η τελευταία του συλλογή δημοσιεύτηκε το 2017, ενώ μία ακόμη είναι σχεδόν έτοιμη για το τυπογραφείο), τα δύο αυτά μεγάλα ορόσημα, σε συνάρτηση και με την κυκλοφορία της συγκεντρωτικής έκδοσης των ποιημάτων του εντός του 2019, επιβάλλουν και επιτρέπουν μια συνολική θεώρηση-ρετροσπεκτίβα στο έργο του με τη μορφή διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου.
 
............................................................................................................

Το συνέδριο περιλαμβάνει 28 ανακοινώσεις, μία εναρκτήρια ομιλία και μία καταληκτήρια τοποθέτηση από τον ίδιο τον ποιητή, ο οποίος θα είναι παρών στο συνέδριο. Τις ανακοινώσεις θα κάνουν οι: Γιώργος Γεωργής, Ντόρα Σόλτι, Μίχαλ Μπζινκόβσκι, Δήμητρα Δημητρίου, Ευριπίδη Γαραντούδης, Μαρία Αμοιρίδου, Ντία-Τροοδία Αριστοδήμου, Πολίνα Ταμπακάκη, Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος, Πηνελόπη Στράτη, Μιχαήλ Πασχάλης, Αντώνης Πετρίδης, Θεοδόσης Πυλαρινός, Νίκος Μαθιουδάκης, Κυριάκος Μαργαρίτης, Δώρα Μέντη, Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Σταμάτης Φιλιππίδης, Ανδρέας Βοσκός, Λουΐζα Χριστοδουλίδου και Κυριάκος Ιωάννου.

Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι οι: Αντώνης Πετρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΑΠΚΥ (προεδρεύων), Θεοδόσιος Πυλαρινός (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Ευριπίδης Γαραντούδης (ΕΚΠΑ), Λουΐζα Χριστοδουλίδου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Δήμητρα Δημητρίου (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό, ΑΠΚΥ), Πηνελόπη Στρατή (υποψήφια διδάκτωρ ΑΠΚΥ).
 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αναμεταδίδονται ζωντανά μέσα από την Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass του ΑΠΚΥ. Για τους επισκέπτες, δηλαδή όλους όσοι δεν είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου, ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι: https://bit.ly/2Hn4DmI

 

 

Ακολουθήστε στο Facebook και στο Flickr

** Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Για τη λήψη του πιστοποιητικού παρακολούθησης απαιτείται εγγραφή. **