Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                     
 
 

«Κλιματική Αλλαγή, Ερημοποίηση και Μεσογειακά Οικοσυστήματα» [3η διάλεξη, Σειρά εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα περιβάλλοντος]

Ημερομηνία :
Έναρξη 06/11/2018
Λήξη 06/11/2018
Ώρα 18:00
Τόπος διεξαγωγής :
 Αίθουσα Συνεδριάσεων 4ου ορ. Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά
Είδος εκδήλωσης :
 Ομιλία
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self

Η Κλιματική Αλλαγή είναι μια από τις σημαντικότερες απειλές που αντιμετωπίζει ήδη ο πλανήτης μας, με τη Μεσόγειο να είναι μία από τις περιοχές που απειλείται με τις πιο σοβαρές επιπτώσεις. Το επίκαιρο θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Ερημοποίηση και Μεσογειακά Οικοσυστήματα» πραγματεύεται ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής, Διευθυντής του KES Research Centre, για σειρά ετών ΣΕΠ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα Διαχείρισης, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, μεταξύ 18.00 και 20.00, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά), με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση, εδώ: https://bit.ly/2yMK7nY
 
Στη διάλεξη θα γίνει παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων των τελευταίων 20 ετών, τα οποία αναδεικνύουν τις σοβαρές επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουν τα οικοσυστήματα της Ανατολικής Μεσογείου από την κλιματική αλλαγή. Θα δοθεί έμφαση στην ερημοποίηση ως την κύρια απειλή, αλλά και στα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για τον μετριασμό των συνεπειών της.
 
Την ευθύνη της σειράς των εξειδικευμένων διαλέξεων για την περίοδο Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ, έχουν αναλάβει το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας με επικεφαλής τον Λέκτορα Αντώνη Ζορπά και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Βογιατζάκη.
 
Όλες οι διαλέξεις της Σειράς θα πραγματοποιηθούν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (4ος όροφος, Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά) και θα είναι ανοικτές στο κοινό.
 
 

 
 


Περίληψη εισήγησης:

Η Κλιματική Αλλαγή είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει (αν δεν αντιμετωπίζει ήδη) ο πλανήτης μας εντός του 21ου αιώνα. Η Μεσόγειος αποτελεί μια από τις περιοχές της Γης όπου αναμένονται  οι πιο σοβαρές επιπτώσεις. Στη διάλεξη θα γίνει παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων των τελευταίων 20 ετών, τα οποία αναδεικνύουν τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουν τα οικοσυστήματα της Ανατολικής Μεσογείου. Θα δοθεί έμφαση στην ερημοποίηση ως την κύρια απειλή, στο πώς συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, αλλά και στα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για τον μετριασμό των συνεπειών της.

Ομιλητής:

 Ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής είναι Διευθυντής του νεοσύστατου KES Research Centre και εργάζεται παράλληλα ως Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (ως ερευνητής και καθηγητής). Για σειρά ετών υπήρξε ΣΕΠ ή/και Συντονιστής Θεματικών Ενοτήτων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου και συνεχίζει να επιβλέπει διατριβές. Είναι Βιολόγος με Μάστερ και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία. Το ερευνητικό του έργο κυρίως εστιάζει στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μεσογειακά οικοσυστήματα και στους τρόπους αντιμετώπισης της ερημοποίησης.