Ιστορία, προκλήσεις και προοπτικές των Ανοικτών Πανεπιστημίων: Η περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου [3ος Κύκλος Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου]

Ημερομηνία :
Έναρξη 07/11/2018
Λήξη 07/11/2018
Ώρα 18:30
Τόπος διεξαγωγής :
 Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα
Είδος εκδήλωσης :
 Συνάντηση
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self
 


Στη 2η διάλεξη του  3ου Κύκλου της Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, τον οποίο το ΑΠΚΥ συνδιοργανώνει, για 3ο συνεχόμενο έτος, με το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Ιδρύματος Χριστόφορος  Χριστοδουλίδης θα αναπτύξει το θέμα «Ιστορία, προκλήσεις και προοπτικές των Ανοικτών Πανεπιστημίων: Η περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 (ώρα έναρξης 18:30) στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα).

Περίληψη εισήγησης:

Ο θεσμός της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ακολούθησε διά μέσου των αιώνων μια ανοδική και εξελικτική πορεία, την οποία θα καταδείξει η εισήγηση, μέσα από ιστορικές αναφορές και παραδείγματα από τη λειτουργία Ανοικτών Πανεπιστημίων σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αγγλία, η Ολλανδία και η Ισπανία. Τη μεγάλη ανάπτυξη, όμως, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση επέφεραν οι τεχνολογικές εφαρμογές, με την επιστήμη της πληροφορικής και το περιβάλλον του διαδικτύου να παίζουν σημαίνοντα ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό, ο ομιλητής εξετάζει, ακόμη, τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας αλλά και τις προοπτικές της συγκεκριμένης θεσμοθετημένης μορφής εκπαίδευσης ως απόρροια της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης. Τέλος, στην παρουσίαση γίνεται ταυτόχρονη σύγκριση και αναφορά στην περίπτωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) ως ένα από τα πιο σύγχρονα Ιδρύματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το οποίο ακολουθεί φοιτητοκεντρική προσέγγιση και ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της κοινωνίας για καινοτομία και επιχειρηματικότητα και απασχόληση.


Βιογραφικό ομιλητή:

Ο Χριστόφορος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963.  Απέκτησε Bachelor (1987) και Μaster (1989) στη Μηχανολογία από το University of Connecticut. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα το 1989 στο Manufacturing Management Program της General Electric. Παράλληλα με την εργασία του απέκτησε MBA (1993) από το University of Cincinnati. Από το 1999 διετέλεσε διευθυντής σε διάφορες θέσεις, όπως Διευθυντής Αγορών, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου, Διευθυντής Μεθόδων Εργασίας, καθώς επίσης και Διευθυντής Υποστήριξης Πελατών. Είναι Certified στη Μεθοδολογία Ποιοτικού Ελέγχου Six Sigma. Από τον Απρίλιο του 2006 επαναπατρίστηκε στην Κύπρο και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.  Τον Ιούνιο του 2017 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου. Συμμετέχει στα κοινά ως μέλος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», στο οποίο εξελέγη Πρόεδρος τον Απρίλιο του 2017.