Διάλεξη με θέμα "Team based simulation among educational leaders" με την Dr Orly Shapira

Ημερομηνία :
Έναρξη 09/05/2018
Λήξη 09/05/2018
Ώρα 19:00
Τόπος διεξαγωγής :
 Κεντρικό Κτίρο ΑΠΚΥ, Λατσιά
Είδος εκδήλωσης :
 Ομιλία
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self

Τον όρο «αυθεντική εκπαιδευτική ηγεσία» από τα επιστημονικά πεδία της εκπαιδευτικής διοίκησης και ηγεσίας πραγματεύεται η διάλεξη "Team based simulation among educational leaders" με ομιλήτρια την Orly Shapira, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ηγεσίας στο Bar-llan University του Ισραήλ. Η δρ Shapira φιλοξενείται από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής - Κατεύθυνση Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Πολιτικής» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και τον Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ). Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στις 19:00, στο κεντρικό κτήριο του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά). Είναι ανοικτή για το κοινό και θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και διαδικτυακά μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στο σύνδεσμο ΕΔΩ.
 
Η διάλεξη της δρος Shapira, η οποία επισκέπτεται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων μιας πρωτότυπης έρευνας στο χώρο της εκπαιδευτικής ηγεσίας, που στόχο είχε να διερευνήσει εάν η συμμετοχή των διευθυντικών στελεχών σε ομαδικές δραστηριότητες και προσομοιώσεις μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και την ικανότητά τους για λήψη ορθολογικών αποφάσεων.
 
H Orly Shapira διδάσκει Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία στο Bar-llan University του Ισραήλ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη συγκριτική εκπαίδευση, σε θέματα επιχειρησιακής ηθικής στην εκπαίδευση, καθώς και στη συμβουλευτική και ανάπτυξη ικανοτήτων με τη χρήση μοντέλων προσομοίωσης. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες.