Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                     
 
 

Σειρά εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα περιβάλλοντος: "Climate change, soil carbon and soil footprint"

Ημερομηνία :
Έναρξη 09/05/2018
Λήξη 09/05/2018
Ώρα 16:00
Τόπος διεξαγωγής :
 Κεντρικό κτίριο ΑΠΚΥ (Λατσιά, Λευκωσία)
Είδος εκδήλωσης :
 Ομιλία
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self

Το θέμα «Climate change, soil carbon and soil footprint» πραγματεύεται ο Jose Navarro Pedreño, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Miguel Hernández of Elche της Ισπανίας, στην έκτη και τελευταία διάλεξη της Σειράς εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα περιβάλλοντος, την οποία οργανώνει το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας, υπό την αιγίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία) από τις 16.00-18.00.
 
Στη διάλεξη θα συζητηθεί η κλιματική αλλαγή και το μεγάλο ζήτημα των επιπτώσεών της κυρίως στις χώρες της Μεσογείου, καθώς και η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και δυνητικοί τρόποι ‘επιστροφής’ του σε οργανική μορφή στο έδαφος ως μία πιθανή στρατηγική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Συνδέοντας τον οργανικό άνθρακα με την κλιματική αλλαγή, ο Καθηγητής Navarro Pedreño θα πραγματευτεί μία νέα έννοια: το ‘εδαφικό αποτύπωμα/soil footprint’.
 
Ο Jose Navarro Pedreño είναι Καθηγητής στο Τμήμα Αγροχημείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Miguel Hernández of Elche. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην εδαφολογική και περιβαλλοντική επιστήμη, κυρίως στις αλληλεπιδράσεις εδάφους-νερού και εδάφους-αποβλήτων. Το πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 215 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και 300 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες. Διατελεί, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του τμήματος χημικής εδάφους της Ισπανικής Εταιρείας Εδαφολογίας (Spanish Society of Soil Science) και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εδαφολογίας (International Union of Soil Sciences) και της Ισπανικής Βασιλικής Εταιρείας Χημείας (Spanish Royal Society of Chemistry).

Τη σειρά διαλέξεων υποστηρίζουν ο Σύνδεσμος Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η Cyta και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ). Περισσότερες πληροφορίες: Δρ. Αντώνης Ζορπάς, Λέκτορας Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Περιβάλλοντος στο ΑΠΚΥ (antonis.zorpas@ouc.ac.cy).

Στηρίζουν: