Η Κυπριακή Εξωτερική Πολιτική: Σκέψεις και Προβληματισμοί [2ος κύκλος Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου]

Ημερομηνία :
Έναρξη 02/05/2018
Λήξη 02/05/2018
Ώρα 18:30
Τόπος διεξαγωγής :
 Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα
Είδος εκδήλωσης :
 Ομιλία
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self

Με παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ Νίκου Χριστοδουλίδη, συνεχίζεται την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 ο 2ος κύκλος της Σειράς Διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, που συνδιοργανώνουν το ΑΠΚΥ, το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (ΕΠΟΚ).
 
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και με γεγονότα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που επηρεάζουν ποικιλοτρόπως την Κύπρο και την Ελλάδα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, στην εισήγησή του με θέμα «Η Κυπριακή Εξωτερική Πολιτική: Σκέψεις και Προβληματισμοί», θα αναλύσει επίκαιρα και φλέγοντα θέματα της Κυπριακής εξωτερικής πολιτικής, υπό το πρίσμα των τρεχουσών εξελίξεων και γεωστρατηγικών προοπτικών.
 
Η εκδήλωση, με ώρα έναρξης τις 18:30, θα λάβει χώρα στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα). Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου Καθηγητής κ. Σωκράτης Κάτσικας και ο Πρόεδρος του ΕΠΟΚ Δρ Ηρακλής Ζαχαριάδης.
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ


 
Ομιλητής

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές & Νεοελληνικές Σπουδές στο Queens College, City University of New York, και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες (New York University) και στη Διπλωματία (University of Malta). Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως Ειδικός Επιστήμονας, στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου». Από το 1999 είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα και Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ε.Ε. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας στις Βρυξέλλες. Τον Σεπτέμβριο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και από τον Απρίλιο του 2014 ασκούσε παράλληλα καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Τον Φεβρουάριο του 2018 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών. Συνδυάζει την ιδιότητα του ακαδημαϊκού, του συγγραφέα (βιβλία «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» και «Οι Σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977-1988»), καθώς και του αρθρογράφου για τη σύγχρονη κυπριακή εξωτερική πολιτική και ιστορία.