Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                     
 
 

Ημερίδα| Επανερμηνεύοντας τον Τένεσι Ουίλιαμς: Σκηνοθετικές προσεγγίσεις

Ημερομηνία :
Έναρξη 11/03/2018
Λήξη 11/03/2018
Ώρα 09:30
Τόπος διεξαγωγής :
 Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός
Είδος εκδήλωσης :
 Αλλο
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self
 
Με αφορμή την παρουσίαση του εμβληματικού έργου του Τένεσι Ουίλιαμς “Η Νύχτα της Ιγκουάνα” και στο πλαίσιο των παράλληλων με το θέατρο δραστηριοτήτων της, η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.), διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στον κορυφαίο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και λογοτέχνη, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 (9:30π.μ.–13:30μ.μ.) στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ.
 
Στόχος της ημερίδας "Επανερμηνεύοντας τον Τένεσι Ουίλιαμς: Σκηνοθετικές προσεγγίσεις" είναι η ανάδειξη προεκτάσεων, ιδεών καινοτομιών, ερμηνευτικών προσεγγίσεων και πρωτότυπων συλλογιστικών στο έργο του Τένεσι Ουίλιαμς. Οι ομιλητές, ειδικοί στο θέατρο, στη σκηνοθεσία, στα εικαστικά και στη μεσαιωνική ιστορία, καταθέτουν διαφορετικές ερμηνείες γύρω από τη θεματολογία και την παραστατική παρουσίαση του ιδιαίτερου genre που συνθέτει το σύνολο των κειμένων του. Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι η κ. Sue Dunderdale, σκηνοθέτις και Πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Royal Academy of Dramatic Art. Ομιλητές θα είναι επίσης η Αύρα Σιδηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικές Σπουδές του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Γρηγόριος Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Νάτια Αναξαγόρου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μεσαιωνολόγος, Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια Εικαστικών Εκθέσεων, η Μαρία Χαμάλη, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κριτικός Θεάτρου και ο Πάρις Ερωτοκρίτου, σκηνοθέτης.
 
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επίσης συντελεστές της παράστασης “Η Νύχτα της Ιγκουάνα”, προκειμένου να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρικές επισημάνσεις σε ειδική συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.
 
Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοικτή για το κοινό. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.