Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
                 
 
 

Η απόδοση αιτιότητας ως διαδικασία, αναλυτικό εργαλείο και στρέβλωση

Η απόδοση αιτιότητας ως διαδικασία, αναλυτικό εργαλείο και στρέβλωση
Ημερομηνία :
Έναρξη 05/10/2017
Λήξη 05/10/2017
Ώρα 21:00
Τόπος διεξαγωγής :
 
Είδος εκδήλωσης :
 Ομιλία
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 http://www.ouc.ac.cy/web/guest/s1/programme/epdim/news/archive/17550
  _self
 
Ποιος φταίει για την οικονομική κρίση; Ποιος φταίει για την υπαγωγή της Ελλάδας στη λογική των Μνημονίων; Ποιος φταίει για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;
 
Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται το «τι συνέβη» μέσα από το «γιατί συνέβη». Η ερμηνεία των αιτιών μίας κατάστασης είναι καθοριστική στη νοηματοδότηση της, καθώς μέσω της ερμηνείας των αιτιών του ορίζεται το ίδιο το πρόβλημα. Η μελέτη των παραγωγικών αιτιών αποκαλύπτει δύο είδη φαινομένων: (α) στο ταυτοτικό επίπεδο αποκαλύπτουν τις ομάδες, στις οποίες ανήκει το άτομο και οι οποίες καθορίζουν την οπτική του (β) σε επίπεδο εμπρόθετης επικοινωνίας τις στρατηγικές διαχείρισης της ερμηνείας των καταστάσεων. Η διαλεκτική ανάμεσα σε αυτά τα δύο καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι δράσεις της στρατηγικής επικοινωνίας ενισχύουν ή αποδομούν ταυτότητες και έννοιες. Παράλληλα όμως, παρεμβαίνουν εγγενείς μεροληψίες, οι οποίες επηρεάζουν τόσο το ταυτοτικό όσο και το εμπρόθετο επίπεδο επικοινωνίας.
 
Διάλεξη με θέμα «Η απόδοση αιτιότητας ως διαδικασία, αναλυτικό εργαλείο και στρέβλωση» θα δώσει ο  Εμμανουήλ Τάκας, την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου , ώρα 21:00.
 
Ο Εμμανουήλ Τάκας, στο πλαίσιο της διδακτέας ύλης της ΕΔΜ512, θα αναλύσει τις κεντρικές έννοιες αναφορικά με τη θεωρία απόδοσης αιτιότητας, θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στην αναλυτική διαδικασία κατά την οποία αποδίδουμε αιτιότητα και θα επικεντρωθεί στις μεροληψίες, οι οποίες υπεισέρχονται και αλλοιώνουν τη διαδικασία απόδοσης.
 
Η διάλεξη θα γίνει στην πλατφόρμα elluminate του ΑΠΚΥ, στην ενότητα ΕΕΔΜ, διαλέξεις επισκεπτών.
 
O Μάνος Τάκας είναι διδάσκων σε ιδιωτικό κολλέγιο των Αθηνών στα μαθήματα Επικοινωνίας, Μεθοδολογίας της Έρευνας, Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Johann Wolfgang Goethe Universitaet στη Φρανκφούρτη (Γερμανία) όπου απέκτησε και τον πρώτο του μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγκριτική Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις. Τον δεύτερο μεταπτυχιακό του τίτλο τον απέκτησε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στο τμήμα «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία», ενώ εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Κοινωνική Ψυχολογία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στον χώρο της Πολιτικής Επικοινωνίας και της σύζευξής της με θεωρίες της Κοινωνικής Ψυχολογίας.
Είναι ενεργός ερευνητής στο Advanced Media Institute, έχοντας παρουσιάσει έρευνές του σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Παράλληλα, έρευνές του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει την e-Μονογραφία Τις πταίει; Γνωσιακές Μεροληψίες στην Απόδοση Αιτιότητας, η οποία εκδόθηκε από το Advanced Media Institute.