Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                     
 
 

"Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Non Financial Reporting" από τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου

Ημερομηνία :
Έναρξη 08/03/2017
Λήξη 08/03/2017
Ώρα 18:30
Τόπος διεξαγωγής :
 αίθουσα εκδηλώσεων, κτήριο Κεντρικής Διοίκησης Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία
Είδος εκδήλωσης :
 Ομιλία
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self

Σε μια εποχή που η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί ‘πρόκληση’ για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, η αλυσίδα προμηθειών των εταιριών, μέσω της οποίας γίνεται η εξασφάλιση των πρώτων υλών τους, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο περιβάλλον. Με επίκεντρο τα συγκεκριμένα προβλήματα και την ευθύνη των εταιριών στην αντιμετώπισή τους, ο κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, βουλευτής με ενεργό δράση στα περιβαλλοντικά θέματα και Επίτροπος Περιβάλλοντος την περίοδο 2006-2013, θα δώσει μια επίκαιρη και ενδιαφέρουσα διάλεξη με τίτλο «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Non Financial Reporting», την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017.

Στη διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου θα εστιάσει στα σημαντικά περιβαλλοντικά και εταιρικά οφέλη όταν οι επιχειρήσεις λειτουργούν με σεβασμό στο περιβάλλον και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους ελέγχους που πρέπει να πραγματοποιούν οι εταιρίες κατά την προμήθεια των πρώτων υλών τους.

Η διάλεξη θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου (περιοχή Αγ. Παρασκευής–Χίλτον, Λευκωσία) και θα αρχίσει στις 18:30. Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει της διάλεξης συντονίζει ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του ΜΠΣ «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», δρ. Αντώνης Ζορπάς.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό. Ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη, τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, αλλά και ερευνητές, φοιτητές και απόφοιτους προγραμμάτων σπουδών σχετικών με την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.


Επικοινωνία: press@ouc.ac.cy | www.ouc.ac.cy | (357) 22411600
http://www.ouc.ac.cy/web/guest/mme

 

 
 

Βιογραφικό Χαράλαμπου Θεοπέμπτου:  Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του City του Λονδίνου και μέχρι το 2006 εργαζόταν ως Λέκτορας στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.  Ανέπτυξε ενεργό δράση στα περιβαλλοντικά θέματα από τις αρχές του '90 και είναι ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Τον Ιούλιο του 2006 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο Επίτροπος Περιβάλλοντος σε μια θέση που διοικητικά τοποθετείται στο Προεδρικό κάτω από τον ΠτΔ. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του Επιτρόπου Περιβάλλοντος είναι η υποβολή απόψεων για περιβαλλοντικά θέματα που συζητούνται στο Υπουργικό Συμβούλιο, η διερεύνηση, ο συντονισμός και η παροχή συμβουλών προς Δημόσιες Αρχές και ιδιωτικό τομέα για σχετικά με το περιβάλλον θέματα. Με την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το Μάρτιο του 2008 επαναδιόρισε τον κ. Θεοπέμπτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Με τη λήξη της θητείας του το Μάρτιο του 2013 ανάλαβε τη θέση Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τον Μάιο του 2016 ο κ. Θεοπέμπτου εκλέγηκε Βουλευτής με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Είναι μέλος στις κοινοβουλευτικές επιτροπές Γεωργίας, Παιδείας, Συγκοινωνιών και αναπληρωτής Πρόεδρος στην επιτροπή Περιβάλλοντος.