Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                     
 
 

Εργαστήριο "Αγροτικές Περιοχές Υψηλής Φυσικής Αξίας (ΥΦΑ):Επιστήμη, Πολιτική και Αγρο-τουρισμός"

Ημερομηνία :
Έναρξη 01/03/2017
Λήξη 03/03/2017
Ώρα 09:00
Τόπος διεξαγωγής :
 ΤΕΠΑΚ, Πολυχώρος ΚΤΙΣΙΣ, πλησίον Πλατείας Ηρώων
Είδος εκδήλωσης :
 Συνέδριο
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self

Τριήμερο επιστημονικό εργαστήριο με θέμα «Αγροτικές Περιοχές Υψηλής Φυσικής Αξίας (ΥΦΑ): Επιστήμη, Πολιτική και Αγρο-τουρισμός» διοργανώνει τo ερευνητικό έργο AgroLIFE, στο οποίο συμμετείχε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου "Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος", με επικεφαλής τον Αναπλ. Καθηγητή Ι. Βογιατζάκη.

Στο εργαστήριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Στη διάρκεια του εργαστηρίου, θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν θέματα που επικεντρώνονται σε δύο Θεματικές Ενότητες με τίτλο  Η Επιστήμη πίσω από τον χαρακτηρισμό των αγροτικών περιοχών ΥΦΑ, στις αγροτικές περιοχές Υψηλής Φυσικής Αξίας (ΥΦΑ) και Πολιτική για την ενίσχυση των αγροτικών περιοχών ΥΦΑ και Αγρο-τουρισμός, αντίστοιχα. Στις δραστηριότητες του εργαστηρίου περιλάμβάνεται επίσης επίσκεψη στην περιοχή Κουμανδαρίας και σε τοπικά οινοποιεία.

Το εργαστήριο συνδιοργανώνουν το ΤΕΠΑΚ, το ΑΠΚΥ, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος Terra Cypria,το γραφείου του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και η Αναπτυξιακή Λεμεσού.

Το Έργο AgroLIFE (www.agrolife.eu-LIFE13 BIO/CY/001114) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE (Nature & Biodiversity) με στόχο την προστασία και ανάδειξη των Αγροτικών Περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας στην Κύπρο, με επικέντρωση στις καλλιέργειες αμπελιών στην περιοχή της Κουμανδαρίας και τις καλλιέργειες χαρουπιάς στην περιοχή της Ανώγυρας. Στο πλαίσιο του έργου σε συνεργασία με τοπικές αρχές και γεωργούς, εφαρμόζονται δράσεις προστασίας των καλλιεργειών οι οποίες στηρίζονται σε μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και επωφελείς για τους αγρότες και την παραγωγή τους.  

Για δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ. 96205210|email: info@agrolife.eu

Πρόσκληση:/c/ext/documents/get_file?mainid=16764&name=_WorkshopInvitation_AgroLIFE_HNVFs_GR_final.pdf

Πρόγραμμα: /c/ext/documents/get_file?mainid=16763&name=HNVfs_Workshop_programme_final.pdf