29
Παρ, Μαρ

Το ΑΠΚΥ υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), το Ανώτατο Συντονιστικό Σώμα της Εθελοντικής Προσφοράς από το 1973, και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, υπέγραψαν στις 21 Δεκεμβρίου 2021 Μνημόνιο Συναντίληψης.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η εγκαθίδρυση ενός πλαισίου συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για  την ανάπτυξη δράσεων με αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης θα προωθηθούν έργα και δραστηριότητες σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, αμοιβαίας αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρογνωμοσύνης, συνεργασία για τη διεξαγωγή ερευνών, εκπόνηση μελετών ή αξιοποίηση και προώθηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, δράσεις και εκστρατείες για την προώθηση του εθελοντισμού κ.ά. Απώτερος στόχος των δύο Φορέων είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και θετικού αντίκτυπου στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της Κύπρου.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε μεταξύ του Προέδρου του ΠΣΣΕ, κ. Ηλία Δημητρίου και του Πρύτανη του ΑΠΚΥ, Καθηγητή κ. Πέτρου Πασιαρδή.


Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο υποστηρίζει αποτελεσματικά το «άνοιγμα της εκπαίδευσης» και τη διά βίου μάθηση χωρίς αποκλεισμούς με την προσφορά της πολύτιμης δυνατότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο να σπουδάσει εξ αποστάσεως, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικού προφίλ, επαγγελματικής κατάστασης, τόπου διαμονής, εγγενών ή επίκτητων δυσκολιών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου επίκεντρό μας είναι ο άνθρωπος – ο φοιτητής, ο απόφοιτος, τα μέλη του προσωπικού μας. «Σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του ΑΠΚΥ, εκπαιδευτικό – ερευνητικό – διοικητικό, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για την κοινωνία μας και θετικό αντίκτυπο στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε, τονίζοντας ότι «η σύμπραξη με το ΠΣΣΕ αποτελεί τιμή για το ΑΠΚΥ, ενώ και η ίδια η συνεργασία δύο δημόσιων φορέων στέλνει αισιόδοξα μηνύματα».

 

IMG 3687

 

IMG 3714

 

IMG 3701