28
Πεμ, Μαρ

Πρόγραμμα Τηλε-εκδηλώσεων ΑΠΚΥ: 5-7 Μαΐου 2021

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 5 έως 7 Μαΐου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) περιλαμβάνει διαδικτυακές παρουσιάσεις και τηλεδιαλέξεις με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό.


Tετάρτη 5 Μαΐου | 19:00

Δημόσια Διαδικτυακή Παρουσίαση «Η Βουλή εκ των έσω»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ διοργανώνει την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, στις 19:00, δημόσια διαδικτυακή παρουσίαση. Φιλοξενούμενη ομιλήτρια είναι η κυρία Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και φοιτήτρια του Προγράμματος, η οποία αναπτύσσοντας το θέμα «Η Βουλή εκ των έσω» θα ξεναγήσει το κοινό στα «άδυτα» της λειτουργίας και καθημερινότητας της ελληνικής Βουλής.

Live link: https://bit.ly/3dnsajE


Πέμπτη 6 Μαΐου | 19:00

Τηλεδιάλεξη «Ανιχνεύοντας την Ύστερη Αρχαιότητα σε μια συνοικία στα νότια της Ακρόπολης: η περίπτωση του οικοπέδου Μακρυγιάννη»

Στην τελευταία διάλεξη του 3ου Κύκλου της Σειράς Διαλέξεων για την  Ύστερη Αρχαιότητα με γενικό τίτλο «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός», η Σταματία Ελευθεράτου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συλλογών και Εκθέσεων του Μουσείου της Ακρόπολης, θα μιλήσει με θέμα: «Ανιχνεύοντας την Ύστερη Αρχαιότητα σε μια συνοικία στα νότια της Ακρόπολης: η περίπτωση του οικοπέδου Μακρυγιάννη». Τη Σειρά Διαλέξεων διοργάνωσε το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ.

Live link: https://bit.ly/3qgKCQi

Εγγραφές για πιστοποιητικό συμμετοχής: https://tinyurl.com/3snmfp9r


Παρασκευή 7 Μαΐου | 19:30

Τηλεδιάλεξη: «Τα ρομέικα στην Τουρκία σήμερα ως πεδίο αποτύπωσης των μεθοδολογικών και ιδεολογικών προβλημάτων στη διδασκαλία της ποντιακής»

Μεθοδολογικά και ιδεολογικά ζητήματα στη διδασκαλία της ποντιακής αναλύει η Ιωάννα Σιταρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, στην ομιλία της με τίτλο «Τα ρομέικα στην Τουρκία σήμερα ως πεδίο αποτύπωσης των μεθοδολογικών και ιδεολογικών προβλημάτων στη διδασκαλία της ποντιακής». Η διάλεξη εντάσσεται στον 2ο Κύκλο τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του ΑΠΚΥ την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, στις 19:30.

Live link: https://tinyurl.com/w83nj23j

Εγγραφές για πιστοποιητικό συμμετοχής: https://cutt.ly/TvaKHw8