29
Παρ, Μαρ

Πρόγραμμα Τηλε-εκδηλώσεων ΑΠΚΥ: 12-16 Απριλίου 2021

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 12 έως 16 Απριλίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), του μοναδικού πανεπιστήμιου στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλεδιαλέξεις με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό.


Δευτέρα 12 Απριλίου | 20:00

Τηλεδιάλεξη: «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο «Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»

 

Το εμβληματικό έργο «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» του Μπέρτολντ Μπρεχτ παρουσιάζει τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 ο 2ος κύκλος τηλεδιαλέξεων για την κλασική και σύγχρονη δραματουργία με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ. Εισηγητής στην τηλεδιάλεξη είναι ο Δρ. Γεώργιος Κράιας, ακαδημαϊκός, θεατρολόγος και συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία».

Live link: https://bit.ly/3dLtWek


Τετάρτη 14 Απριλίου | 18:00

Τηλεδιάλεξη: «Έλεγχος συνόρων και πρόσβαση στο δικαίωμα ασύλου: Οι υποχρεώσεις των κρατών μελών με βάση την Ενωσιακή νομοθεσία περί ασύλου»

 

Την Τετάρτη 14 Απριλίου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διοργανώνει τηλεδιάλεξη με την κ. Μαρία Κοντού-Durande, Νομικό Σύμβουλο στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περίοδο 1989-2020. Το θέμα της τηλεδιάλεξης είναι άκρως επίκαιρο και συγκεκριμένα: «Έλεγχος συνόρων και πρόσβαση στο δικαίωμα ασύλου: Οι υποχρεώσεις των κρατών μελών με βάση την Ενωσιακή νομοθεσία περί ασύλου».

Live link: https://cutt.ly/fcWtyjw


Τετάρτη 14 Απριλίου | 19:00

Τηλεδιάλεξη: «Το κοινωνικό κράτος στη βρετανική κλασική πολιτική οικονομία»

 

Τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιχάλη Ζουμπουλάκη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Το κοινωνικό κράτος στη βρετανική κλασική πολιτική οικονομία», φιλοξενεί σε τηλεδιάλεξη την Τετάρτη 14/04/2021 ο Κύκλος τηλεδιαλέξεων «Όψεις της πολιτικής οικονομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική & κοινωνικό κράτος», που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ.

Live link: https://bit.ly/3dnsajE

Εγγραφές για πιστοποιητικό συμμετοχής: https://tinyurl.com/1qb5ovpa


Παρασκευή 16 Απριλίου | 19:30

Τηλεδιάλεξη: «Η πορεία προτυποποίησης της πρώιμης Νέας Ελληνικής (16ος-17ος αιώνας)»

 

Την Ελένη Καραντζόλα, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ποτ θα πραγματευθεί το θέμα «Η πορεία προτυποποίησης της πρώιμης Νέας Ελληνικής (16ος-17ος αιώνας)», φιλοξενεί σε τηλεδιάλεξη την Παρασκευή 16 Απριλίου ο 2ος Κύκλος τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία».

Live link: https://tinyurl.com/w83nj23j

Εγγραφές για πιστοποιητικό συμμετοχής: https://bit.ly/31SnTjw