Sidebar

23
Τρι, Απρ

2η έκδοση του βιβλίου «Συστήματα Βάσεων Δεδομένων: Θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή» με συν-συγγραφέα τον Καθηγητή Γιάννη Μανωλόπουλο

 

 

 

 

 

Επικαιροποιημένο σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα και ανανεωμένο σε περιεχόμενο κυκλοφορεί σε 2η έκδοση το βιβλίο με τίτλο «Συστήματα Βάσεων Δεδομένων: Θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή». Συν-συγγραφείς αυτής της έκδοσης είναι ο Καθηγητής Γιάννης Μανωλόπουλος, Αντιπρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), ο Δρ. Απόστολος Ν. Παπαδόπουλος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ο Δρ. Θεόδωρος Τζουραμάνης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και ο Δρ. Αναστάσιος Γούναρης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, αποτελεί ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό βοήθημα για ακαδημαϊκούς, φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες του χώρου των Βάσεων Δεδομένων, με δεδομένο ότι δίνει έμφαση στις θεωρίες και πρακτικές εφαρμογές ενός πεδίου που, λόγω της τεράστιας αύξησης του όγκου πληροφοριών, καθίσταται όλο και πιο σημαντικό και αναγκαίο.

Το βιβλίο καταπιάνεται με βασικές έννοιες του πεδίου, όπως μοντέλα δεδομένων, γλώσσα SQL, επεξεργασία ερωτημάτων, αλγορίθμους ταυτοχρονισμού και ανάκτησης, καθώς και προηγμένα θέματα τεχνολογίας των Βάσεων Δεδομένων για την αποθήκευση, οργάνωση, επεξεργασία, διαχείριση και ασφάλεια πολυμεσικών, χωρικών και χρονικών δεδομένων, επιμέρους ειδικά ζητήματα και τεχνολογικές εξελίξεις που απασχολούν τους ερευνητές κατά τα τελευταία έτη στο συγκεκριμένο πεδίο.

 

YM DatabaseSystems bookcover