Sidebar

24
Τετ, Απρ

Μία αλλιώτικη παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος; του δρα Αντώνη Ζορπά

 

 

"Από τύχη ή συγκυρία, το περιβάλλον, με την ευρεία έννοια του όρου, πραγματικά ‘γιορτάζει’ τους τελευταίους μήνες, αν και περιβάλλεται από μια θλίψη για τις τόσες άδικες απώλειες ανθρώπινης ζωής. Τη στιγμή που ο Mr Covid-19 θα μας οδηγήσει, όπως όλα δείχνουν, στη Miss Crisis-2020, είναι λες πως το περιβάλλον χορεύει στους ρυθμούς των «τεσσάρων εποχών» του Βιβάλντι ή ενός βιενέζικου βαλς. Τους τελευταίους μήνες, η φύση είχε τις λιγότερες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις από την έξαρση της βιομηχανικής επανάστασης κι έπειτα. Παρατηρήσαμε, ήδη, τη μείωση των υψηλών συγκεντρώσεων του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που συνεπάγεται τη γενικότερη μείωση της παραγόμενης ρύπανσης".

Διαβάστε το άρθρο του δρα Αντώνη Ζορπά με τίτλο "Μια αλλιώτικη παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος;" στον Φιλελεύθερο της Κυριακής 07 Ιουνίου 2020, ΕΔΩ.

Ο Αντώνης Ζορπάς είναι Χημικός Μηχανικός, Επίκουρος Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», Επικεφαλής του Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας