Sidebar

01
Τετ, Απρ

Σειρά χρήσιμων και χρηστικών τηλεδιαλέξεων και podcasts, που καλύπτουν ποικίλη θεματολογία, οργανώνουν την εβδομάδα 1-7 Απριλίου 2020 τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της κοινωνικής τους προσφοράς. Οι τηλε-εκδηλώσεις στο δημόσιο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και μοναδικό στην Κύπρο, που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό μέσω των εργαλείων Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

 

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, στις 18:30

Live link: https://bit.ly/2UqOBvp

Την τηλεδιάλεξη διοργανώνει το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ευάγγελος Αλεξίου, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πραγματευθεί τον όρο «διαλεκτικός ανθρωπισμός» και θα εξηγήσει τη σύγχρονη επικαιρότητα των κλασικών γραμμάτων ως μια διαλεκτική σχέση με το παρελθόν, μακριά από έναν εξιδανικευτικό ανθρωπισμό, αλλά και από έναν στείρο φιλολογικό ιστορισμό. Η βασική ανθρωπιστική διάσταση της κλασικής φιλολογίας σήμερα, απέναντι στη μηχανιστική προσέγγιση της επιστήμης, αναδεικνύει την αναζήτηση του αρχαίου κόσμου ως ολότητας, τόσο ως ανθρωπιστικό παιδευτικό ιδεώδες αλλά, πρωτίστως, ως συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν μέσω της διδασκαλίας ενός αρχαίου κειμένου που προϋποθέτει γνήσιο παιδαγωγικό ενδιαφέρον.

 

Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 19.30 

Live link: https://tinyurl.com/vbqxwec

Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής, είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε ανοιχτή τηλεδιάλεξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» αναφορικά με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού (ΔΕΠΑ) Καλαμάτας, έναν πρωτοποριακό για την Ελλάδα πολιτιστικό οργανισμό. Με βάση την εμπειρία του ως διευθυντής της, ο Δρ. Ξανθούλης θα παρουσιάσει τη συμβολή της ΔΕΠΑ στην εκπαιδευτική πολιτική και την πολιτιστική δημιουργία σε πανελλήνιο και σε διεθνές επίπεδο και θα επισημάνει μέσα από τις σημαντικές στιγμές της επταετούς διευθυντικής του πορείας πώς η πολιτιστική πολιτική –μια σειρά από νίκες και ήττες– σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε.

 

Παρασκευή 3 Απριλίου και Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, στις 20:00

Live link: https://bit.ly/3dFpVbh

Με θεματολογία την «Ψηφιακή Επικοινωνία στην εποχή του COVID-19: προκλήσεις και ευκαιρίες» και συγκεκριμένα πώς οι αλλαγές, που φέρνει η παρούσα κρίση, επηρεάζουν την αλληλεπίδραση κοινού και brands, πώς αλλάζει το περιεχόμενο των Social Media και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από όλα όσα διαβάζουμε, η Δρ. Λήδα Τσενέ, Σύμβουλος Επικοινωνίας και διδάσκουσα στο ΜΠΣ  "Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία" συζητά:

 • την Παρασκευή, 3 Απριλίου με τον Μανώλη Ανδριωτάκη, δημοσιογράφο και συγγραφέα, για τον πολύπλοκο κόσμο των social media και για θέματα μηντιακού εγγραμματισμού και fake news σε εποχές κρίσης, και
 • τη Δευτέρα, 6 Απριλίου με την Ναταλία Κατηφόρη, Director της Opus Integrated Communication, για τα βήματα μιας στρατηγικής διαχείρισης επικοινωνιακής κρίσης και για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού (digital transformation).

Τη Σειρά εγκαινίασαν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ και το περιοδικό δημοσιογραφία. Η σειρά θα αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού δημοσιογραφία, αλλά και σε μορφή audio podcasts μέσω του περιοδικού δημοσιογραφία.

 

Δευτέρα 6 Απριλίου, στις 19.30 

Live link: https://bit.ly/2UrKeBq

Τον Δρ Ιωάννη Τσούμα, Ιστορικό Τέχνης και Design, φιλοξενεί σε ανοικτή τηλεδιάλεξή του το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ. Ο Δρ. Τσούμας θα αναφερθεί στην εξέλιξη της διαφήμισης στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Η.Π.Α. και ιδίως στα στερεότυπα του φύλου που αναδύθηκαν και διαμόρφωσαν τον αμερικάνικο κοινωνικό ιστό και αποτέλεσαν σημεία αναφοράς στον μεταπολεμικό δυτικό κόσμο. Αντίθετα, η έλλειψη ανταγωνιστικής διαφήμισης στην Ανατολική Γερμανία, καθώς και η διαφορετική κοινωνική θέση των δύο φύλων, ειδικά των γυναικών, αποδείχθηκαν το αντίπαλο κοινωνικό και πολιτιστικό δέος της εποχής της κατανάλωσης.

 

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, στις 20:00

Live link: https://bit.ly/2UqOBvp

 

Η Δρ Δέσποινα Κεραμιδά, Ειδική Επιστήμονας Έρευνας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναπτύσσει στην τηλεδιάλεξή της, που οργανώνει το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», ένα σημαντικό κεφάλαιο της κυπριακής μυθολογικής παράδοσης. Ορμώμενη από το 10ο βιβλίο των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, στο οποίο απαντούν τέσσερις μυθολογικές ιστορίες που διαδραματίζονται στην Κύπρο με πρωταγωνιστές Αμαθούσιους και Παφίους ήρωες, καταπιάνεται με την ιστορία του καλλιτέχνη Πυγμαλίωνα, που έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη μεταγενέστερη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, το σύγχρονο θέατρο και τον κινηματογράφο.

 

 

Στο πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης σε θέματα διαδικτυακής μάθησης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), Γεώργιος Δεληγιαννάκης, ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, θα συνδιδάξει εξ αποστάσεως το μάθημα «Archaeology of the Late Ancient and Byzantine Mediterranean» κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία του δρος Δεληγιαννάκη θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της τεχνολογικής υποδομής και εργαλείων τηλεκπαίδευσης που διαθέτουν τα δύο πανεπιστήμια, ΑΠΚΥ και Bologna. Το ΑΠΚΥ, το δημόσιο και ψηφιακό πανεπιστήμιο και μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία παγκοσμίως, μπορεί, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνολογικές και εκπαιδευτικές υποδομές του, να προσφέρει άμεσες λύσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα, να υποστηρίξει την απρόσκοπτη εκπαίδευση των πολιτών και να υλοποιήσει δράσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ευρύτερης κοινωνίας.  

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία του δρος Δεληγιαννάκη στο ιταλικό Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, μιας περιοχής που πλήττεται ιδιαίτερα από τον νέο κορωνοϊό Covid-19, υλοποιείται με την υποστήριξη του Fondazione Cassa di Risparmio di Bologna.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19.03.2020 έκτακτη διαδικτυακή συνάντηση των μελών της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, η οποία κατέληξε στο παρακάτω ομόφωνο Ψήφισμα:


1) Η Σύνοδος χαιρετίζει την πλήρη συμμόρφωση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με όλα τα έκτακτα μέτρα, τα οποία αποφασίζει και εντέλλεται η Κυπριακή Δημοκρατία προς αντιμετώπιση των κινδύνων που συνεπάγεται η πανδημία του Κορωνοϊού για την κοινωνία και την οικονομία.


2) Εκφράζεται η απαρέγκλιτη βούληση των Πανεπιστημίων να ολοκληρωθεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, το τρέχον εαρινό εξάμηνο 2020, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο 2019-2020 του κάθε Πανεπιστημίου, όπως αυτό γνωστοποιήθηκε στις φοιτήτριες και φοιτητές στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους. Τα Πανεπιστήμια, δια της Συνόδου των Πρυτάνεων, διαβεβαιώνουν και πάλι τις φοιτήτριες και φοιτητές τους ότι η ακαδημαϊκή πορεία και επαγγελματική τους αποκατάσταση αποτελούν, μαζί με τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς τους, ύψιστη προτεραιότητα.


3) Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια έχουν ανταποκριθεί στην ανάγκη για συνέχιση της παροχής αξιόπιστης και ποιοτικής προπτυχιακής και μεταπτυχιακής Ανώτερης Εκπαίδευσης, υλοποιώντας την εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως, για κάθε Πρόγραμμα Σπουδών, αξιοποιώντας διαδικτυακά και ψηφιακά εργαλεία και τεχνικές. Η υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης στα Κυπριακά Πανεπιστήμια, συνεχίζει να παραμένει διασφαλισμένη, με την ενεργό συνδρομή και εποικοδομητική συνεισφορά του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.).


4) Οι επενδύσεις τις οποίες έχουν πραγματοποιήσει τα Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια στις ψηφιακές υποδομές τους, στις νέες καινοτόμες τεχνολογίες, καθώς και στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας του άριστου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, τους διασφαλίζουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαιδευτική αποστολή τους, ενώ παράλληλα στηρίζουν και ενδυναμώνουν την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα τη δύσκολη αυτή στιγμή για τον τόπο μας.

5) Τα Πανεπιστήμια θέτουν στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας όλους τους διαθέσιμους, πέραν της διατήρησης της λειτουργικής ικανότητάς τους, ανθρώπινους (ακαδημαϊκούς, τεχνικούς και διοικητικούς), άυλους και υλικούς πόρους, προς υποστήριξη των όποιων περαιτέρω μέτρων αποφασιστούν στην κατεύθυνση της μείωσης των επιπτώσεων της πανδημίας στον Κυπριακό λαό.


ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (με αλφαβητική σειρά):


Γουλιάμος Κώστας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πρύτανης
Δημοσθένους Γιώργος, Πανεπιστήμιο Frederick, Πρύτανης
Ζαφείρης Παναγιώτης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρύτανης (Αντιπρόεδρος Συνόδου Πρυτάνεων)
Κάτσικας Σωκράτης, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρύτανης
Πουγιούτας Φιλιππος, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πρύτανης
Πουτζιουρής Πανίκκος, Πανεπιστήμιο UCLAN, Πρύτανης (Γραμματέας Συνόδου Πρυτάνεων)
Σκλιάς Παντελής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Πρύτανης (Πρόεδρος Συνόδου Πρυτάνεων)
Χριστοφίδης Τάσος, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρύτανης

«Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση» είναι ο γενικός τίτλος σειράς συζητήσεων με επιστήμονες και επαγγελματίες της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας που εγκαινιάζουν το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό δημοσιογραφία, ανταποκρινόμενα στα νέα απροσδόκητα δεδομένα που έφερε στη ζωή μας ο #covid19. Κεντρικό θέμα της σειράς ο τρόπος που η κρίση του Covid-19 επηρεάζει τα δύο πεδία.

Η σειρά θα αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού δημοσιογραφία.


Η πρεμιέρα των πρώτων τριών επεισοδίων με την Δρ. Λήδα Τσενέ, Σύμβουλο Επικοινωνίας και διδάσκουσα στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ της σειράς έχει τίτλο:

«H Ψηφιακή Επικοινωνία στην εποχή του COVID-19: προκλήσεις και ευκαιρίες»

Ποιες είναι οι αλλαγές που φέρνει μια μεγάλη κρίση, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, στην αλληλεπίδραση κοινού και brands; Πώς καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το κοινό μας; Πώς διαχειριζόμαστε επικοινωνιακά την κρίση; Πώς αλλάζει το περιεχόμενο των social media και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από όλα όσα διαβάζουμε; 

 • Τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου στις 20.00 η Λήδα Τσενέ συζητά με τον Παναγιώτη Αρωνιάδη, New Media Director του ΠΑΟΚ, υπεύθυνο για την πολυβραβευμένη ψηφιακή στρατηγική του συλλόγου, για τις νέες προκλήσεις στη διαχείριση του κοινού υπό το πρίσμα του κορονοϊού.

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από την πλατφόρμα Zoom συνδεόμενοι στο παρακάτω link: https://zoom.us/j/851148078

 • Την Παρασκευή, 3 Απριλίου στις 20.00 η Λήδα Τσενέ συζητά με τον Μανώλη Ανδριωτάκη, δημοσιογράφο και συγγραφέα, για τον πολύπλοκο κόσμο των social media και για θέματα μηντιακού εγγραμματισμού και fake news σε εποχές κρίσης. 

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από το εργαλείο Blackboard Ultra συνδεόμενοι στο παρακάτω link:  https://eu.bbcollab.com/guest/035e2c3e1ee34ba7b1b9acf51a08d9f4

 • Τη Δευτέρα, 6 Απριλίου στις 20.00, η Λήδα Τσενέ συζητά με την Ναταλία Κατηφόρη, Director της Opus Integrated Communication, για τα βήματα μιας στρατηγικής διαχείρισης επικοινωνιακής κρίσης και για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού (digital transformation).

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από το εργαλείο Blackboard Ultra συνδεόμενοι στο παρακάτω link: https://eu.bbcollab.com/guest/035e2c3e1ee34ba7b1b9acf51a08d9f4

 

 Podcast Template 02 series1

 

Βιογραφικά συντελεστών

Λήδα Τσενέ

Είναι Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα social media και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Από το 2008 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου ως ερευνήτρια και διδάσκουσα. Aπό το 2012 διδάσκει στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2013 συνεργάζεται ως διδάσκουσα με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ από το 2012 συντονίζει δύο διαδυκτιακά σεμιναρία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με θέμα τις νέες τεχνολογίες και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και επικοινωνίας, ενώ από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Comicdom Press και από το 2015 founder της Athens Comics Library. Συνεργάζεται με το Impact Hub Athens ως Communication Strategist και Business Development Consultant. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και επιστημονικές εργασίες στην περιοχή των ψηφιακών Μέσων, της δημοσιογραφίας, της επικοινωνίας, των comics και της πολιτιστικής διαχείρισης.

Παναγιώτης Αρωνιάδης

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1999 ως αθλητικός δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ο Φίλαθλος» όπου και παρέμεινε ως το 2004. Το 2004 ανέλαβε το Γραφείο Τύπου της ΑΕΚ κι από το 2005 ως το 2009 διετέλεσε Διευθυντής Έκδοσης του περιοδικού του συλλόγου, το AEK Empire. Παράλληλα, σχεδίασε το νέο website της ΑΕΚ, το οποίο έμεινε σε χρήση ως το 2016. Το 2009 επέστρεψε στη δημοσιογραφία ως Υπεύθυνος του τμήματος Ελεύθερων Ερευνών της εφημερίδας «Εξέδρα», ενώ ανέλαβε και Διευθυντής της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας. Παράλληλα, είχε συνεργασίες με διεθνή περιοδικά όπως το Esquire και αποτελούσε τον επίσημο συνεργάτη της Panini στην Ελλάδα. Το 2013 εντάχθηκε στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ και ανέλαβε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του. Το 2015 δημιούργησε το totally responsive & mobile oriented paokfc.gr, το οποίο αναδείχτηκε καλύτερη ιστοσελίδα της Ελλάδας για το 2016 από τα βραβεία ΕΒΓΕ. Την ίδια χρονιά δημιούργησε και το Toumba Magazine, ένα περιοδικό που ξέφευγε τελείως από τα όρια ενός συλλογικού εντύπου και έδενε το ποδόσφαιρο με την κουλτούρα, το design και την αισθητική. Ως τώρα, το Toumba Magazine έχει αποσπάσει τέσσερα ελληνικά βραβεία ως το Καλύτερο Περιοδικό στην Ελλάδα και το European Design Award το 2017. Από το 2016 ανέλαβε ως New Media Director ορίζοντας την ψηφιακή στρατηγική κι ανάπτυξη του συλλόγου, το περιεχόμενο που παράγεται για τα Social Media, την οπτική ταυτότητα και το branding. Το 2018 ο ΠΑΟΚ απέσπασε οκτώ Digital Media Awards και αναδείχτηκε Digital Brand of the Year για την Ελλάδα. Από το 2019, είναι και Project Manager του PAOK TV, της OTT πλατφόρμας του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ευρώπη που διαχειρίζεται μόνος του τα τηλεοπτικά του δικαιώματα.

Μανώλης Ανδριωτάκης

Ο Μανώλης Ανδριωτάκης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Η δημοσιογραφική του δουλειά έχει φιλοξενηθεί σε μεγάλες ελληνικές εφημερίδες από το 2000, ενώ έχει γράψει 10 βιβλία. Η ειδίκευσή του σε θέματα τεχνολογίας, νέων μέσων και διαφήμισης τον οδήγησε στην παραγωγή τριών ερευνητικών ντοκιμαντέρ (Blog: Ένας νέος δημόσιος χώρος, 2008, Προσοχή: Φονικές Διαφημίσεις, 2010, #Ακολούθησε με | Εξερευνώντας το twitter, 2013) και στη συγγραφή τριών βιβλίων (Blog. Ειδήσεις απ' το δικό σου δωμάτιο, 2007, Πρόσεξέ με!, 2016, Ο Αλγόριθμος της Σοφίας, 2019). Από το 2016 διδάσκει ψηφιακή και backpack δημοσιογραφία σε εφήβους και εκπαιδευτικούς μέσω προγραμμάτων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Είναι ενθουσιώδης blogger από το 2004.

Ναταλία Κατηφόρη

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Ιστορία. Αφού εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, Project Manager στο Μουσείο Μπενάκη, στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, πριν από 8 χρόνια, ίδρυσε την εταιρία επικοινωνίας OPUS. Η OPUS είναι μία boutique εταιρία επικοινωνίας που κτίζει τη δημόσια εικόνα οργανισμών, εταιριών, brands και όποιου για οποιοδήποτε λόγο θέλει να συνομιλήσει με το κοινό για να πετύχει κάτι (χρηματοδότηση, να αυξήσει την επισκεψιμότητα ενός καταστήματος ή τις πωλήσεις, να πετύχει έναν οποιονδήποτε σκοπό, να γίνει απλά αναγνωρίσιμος, κοκ). Πελάτες της OPUS είναι ή έχουν υπάρξει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Future Library, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, καλλιτέχνες, η Αμερικανική Πρεσβεία για το πρόγραμμα Education Unites From Camp to Campus, το AAL Smart Ageing Prize, τα Σούπερ Μάρκετ Θανόπουλος για τον εορτασμό των 140 χρόνων τους, ερευνητικά προγράμματα, fashion brands κ.ά.

Σειρά χρήσιμων και χρηστικών τηλεδιαλέξεων και τηλεσεμιναρίων, που καλύπτουν ποικίλη θεματολογία, οργανώνει τις προσεχείς δύο εβδομάδες, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το δημόσιο πανεπιστήμιο και μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της κοινωνικής του προσφοράς. Οι τηλε-εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό, το οποίο μπορεί να τις παρακολουθήσει μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

 

 • Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 17.00 | Τηλεσεμινάριο με θέμα «Διαχείριση άγχους σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού»

 

Μια ωφέλιμη παρέμβαση του ΑΠΚΥ, που διοργανώνει το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, με δύο παρεμβάσεις:

α) «Διαχείριση άγχους σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού» με την Nάταλυ Λούμπα, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο.

β) «Mind over Matter: Νους επί της Ύλης, Νους επί των Γεγονότων και Νους επί του Σημαντικού», με την Βάγια (Βίκυ) Καραΐσκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ.

Live link: https://bit.ly/3dertc5

Περισσότερα για το τηλεσεμινάριο, εδώ: https://bit.ly/2Qz6wPg

 

 • Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 19.30 | Τηλεδιάλεξη με τίτλο «Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην τέχνη;»

 

Η Δρ Χάρις Κανελλοπούλου, Ιστορικός Τέχνης και διδάσκουσα στο Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ, αναλύει, μέσα από μια διαδρομή στην ιστορία της τέχνης, τις συλλογές μουσείων, αλλά και τις προτιμήσεις των συλλεκτών στην αγορά της τέχνης, σε ποιο σημείο αναγνώρισης βρίσκονται οι ιστορικές γυναίκες καλλιτέχνες και τι σημαίνει το έντονο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων γι’ αυτές. Είναι μία «μόδα» ή μπορεί τελικά να ωφελήσει στην αναγνώριση του έργου τους;

Live link: https://tinyurl.com/vbqxwec

Περισσότερα για την τηλεδιάλεξη, που οργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη», εδώ: https://tinyurl.com/r7xg6nf

 

 

Η Θεματική Ενότητα ΘΣΠ50 «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» του Μεταπτυχιακού προγράμματος "Θεατρικές Σπουδές" του ΑΠΚΥ οργανώνει τηλεσεμινάριο με κεντρικό ομιλητή τον διδάσκοντα, Δρ. Γεώργιο Κράια, φιλόλογο, θεατρολόγο, διδάκτωρ φιλοσοφίας και θέμα το «Καλλιτεχνικό-θεατρικό ρεύμα της Γερμανίας Sturm und Drang (Θύελλα και Ορμή) και τον Φάουστ (Faust) του Γκαίτε». 

Το τηλεσεμινάριο είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, στον σύνδεσμο: https://bit.ly/39dFDXM

 

 • Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 18:00 | Διαδικτυακή Παρουσίαση του Νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη»

 

Το Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ οργανώνει την πρώτη του τηλεπαρουσίαση, αφιερωμένη στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό. Το Νέο πρόγραμμα θα παρουσιάσει στο διαδικτυακό κοινό ο Δρ. Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος. Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν οι:

α) Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, Προϊστάμενος του ελληνικού γραφείου του Ιδρύματος Friedrich Naumann για την Ελευθερία, με θέμα «Ιδεολογία, πολιτική και περιφερειακός ανταγωνισμός: η μεταναστευτική κρίση μεταξύ σφύρας και άκμονος»

β) Δρ. Ανδρέας Σταματίου, επί σειρά ετών Διπλωματικός Ακόλουθος Τύπου της Ελλάδας στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα: «Ανατομία της τουρκικής κοινωνίας»

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν μέλη ΔΕΠ της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ο Πρόεδρος του Σωματείου Φοιτητών και Αποφοίτων του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ.

Live link: https://bit.ly/2IY8pB9

Περισσότερα για την τηλε-παρουσίαση, εδώ: https://bit.ly/3bczeO3

 

 • Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 20:00 | Επεισόδιο 1 της νέας σειράς podcasts με γενικό τίτλο "Επικοινωνούμε εν μέσω κορονοϊού" - Λήδα Τσενέ w Παναγιώτης Αρωνιάδης

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» και το περιοδικό δημοσιογραφία ανταποκρινόμενα στα νέα απροσδόκητα δεδομένα που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορoνοϊός Covid-19, εγκαινιάζουν μια σειρά από συζητήσεις με επιστήμονες και επαγγελματίες της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας με γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση» και με κεντρικό θέμα το πώς η κρίση του Covid-19 επηρεάζει τα πεδία της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας. Η σειρά θα αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του www.dimosiografia.com και σε μορφή audio podcasts μέσω του www.dimosiografia.com. Η πρεμιέρα των πρώτων τριών επεισοδίων (30 Μαρτίου, 3 Απριλίου και 6 Απριλίου 2020) με την Δρ. Λήδα Τσενέ, Σύμβουλο Επικοινωνίας και διδάσκουσα στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ της σειράς έχει τίτλο: «H Ψηφιακή Επικοινωνία στην εποχή του COVID-19: προκλήσεις και ευκαιρίες».

Τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου στις 20.00 η Λήδα Τσενέ συζητά με τον Παναγιώτη Αρωνιάδη, New Media Director του ΠΑΟΚ, υπεύθυνο για την πολυβραβευμένη ψηφιακή στρατηγική του συλλόγου, για τις νέες προκλήσεις στη διαχείριση του του κοινού υπό το πρίσμα του κορονοϊού. Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από την πλατφόρμα Zoom συνδεόμενοι στο παρακάτω link: https://zoom.us/j/851148078

 

 • Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 19:45 | Τηλεδιάλεξη με γενικό τίτλο «Διδάσκοντας το παρελθόν: Στόχοι, τρόποι, προκλήσεις και προοπτικές»

 

Το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ οργανώνει τηλεδιάλεξη με ομιλητές τον Δρα Ανδρέα Μαρκαντωνάτο, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Δρα Σπύρο Συρόπουλο, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο Καθηγ. Μαρκαντωνάτος θα πραγματευθεί το θέμα: «Τα κλασικά γράμματα στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παρόν και μέλλον», ενώ ο Καθηγ. Συρόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Υπάρχει μέλλον στο παρόν του παρελθόντος; Η αρχαιογνωσία σήμερα και η θέση της στην παιδεία του αυριανού κόσμου».

Live Link: https://bit.ly/2UqOBvp

Περισσότερα για τους δύο ομιλητές, εδώ: https://bit.ly/2wrlsbx

 
 
 

Προκήρυξη θέσης ΔΕΠ: Χημική Μηχανική Περιβάλλοντος

 

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις από υποψηφίους που κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα για την πλήρωση της πιο κάτω θέσης στη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών:

Μία (1) κενή οργανική θέση στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, στη γνωστική περιοχή: Χημική Μηχανική Περιβάλλοντος στα ακόλουθα επιστημονικά πεδία:

 • Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων
 • Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης


Για την προκήρυξη στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ και για την αγγλική έκδοσή της ΕΔΩ.

Η υποβολή των αιτήσεων διεξάγεται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΑΠΚΥ: https://recruitment.ouc.ac.cy/apply και άρχισε την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, στις 13.00.


Για πληροφορίες που αφορούν σε διαδικαστικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του ΑΠΚΥ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση hr@ouc.ac.cy.

Για πληροφορίες που αφορούν σε ακαδημαϊκά θέματα, οι υποψήφιοι μπορούν να αποτείνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση rector@ouc.ac.cy.

Για τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Καθηγητή, πατήστε εδώ.

 
 
 

Περισσότερα Άρθρα...