Sidebar

17
Τετ, Απρ

Ανοικτό τηλε-μάθημα: «Γλώσσες και γραφές στην Κύπρο της 2ης και της 1ης χιλιετίας π.Χ.»

 

Για τις «Γλώσσες και γραφές στην Κύπρο της 2ης και της 1ης χιλιετίας π.Χ.» θα μιλήσει σε ανοιχτό τηλε-μάθημα η Δρ. Άρτεμις Καρναβά, Επίκουρη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 19:00.

Την ομιλήτρια φιλοξενεί το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία της Αρχαίας & Μεσαιωνικής Κύπρου» και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά με σύνδεση στα εργαλεία τηλεκπαίδευσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, εδώ: https://tinyurl.com/yyypx5fl.

Η Δρ. Άρτεμις Καρναβά είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και διδακτορικό τίτλο από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών με θέμα την κρητική ιερογλυφική γραφή της 2ης χιλ. π.Χ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την αρχαιολογία και την επιγραφική της ανατολικής Μεσογείου από την 3η ως την 1η χιλ. π.Χ. Μεταξύ 1993 και 2012 ανέσκαψε σε διάφορες αρχαιολογικές θέσεις ανά την Ελλάδα για λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είχε καταλάβει ερευνητικές μετα-διδακτορικές θέσεις στα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ (2003) και της Βιέννης (2012-2014). Χρημάτισε επιστημονική συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (2007-2008) και της Ακαδημίας Επιστημών Βερολίνου-Βραδεμβούργου (2016-2018), όπου είχε αναλάβει τη συνεπιμέλεια και έκδοση του επιγραφικού συντάγματος των κυπριακών συλλαβικών επιγραφών της 1ης χιλ. π.Χ. για λογαριασμό της σειράς των Inscriptiones Graecae (ο πρώτος τόμος εκδόθηκε το 2020).