Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Erasmus+ Project EL STEM: Enlivened Laboratories within STEM Education: Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Η αξιοποίηση της Επαυξημένης Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση STEM»

Το ερευνητικό έργο EL STEM: Enlivened Laboratories within STEM Education, το οποίο συντονίζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Η αξιοποίηση της Επαυξημένης Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση STEM», το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 μεταξύ 9:30 μ.μ. και 1:00 μ.μ. Το EL STEM, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, διερευνά τα πιθανά οφέλη των τεχνολογιών Eικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality/Mixed Reality ή AR/MR) στην εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (Science, Technology, Engineering, Mathematics – STEM) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο θα μεταδίδεται διαδικτυακά στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης: https://tinyurl.com/elstem-multiplier θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου, όπως επίσης οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν και οι διεπιστημονικές τεχνικές που εφάρμοσαν.

Για εγγραφή στο σεμινάριο παρακαλούμε επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://tinyurl.com/elstem-registration 

Πρόγραμμα σεμιναρίου: ΕΔΩ


Στόχος του έργου EL STEM είναι η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους εκπαιδευτικούς για την αποτελεσματική ενσωμάτωση AR/MR στη διδασκαλία και στη μάθηση, ώστε να αξιοποιούν τις εν λόγω αναδυόμενες τεχνολογίες για την προσέλκυση των μαθητών σε θέματα STEM και για τη βελτίωση των επιδόσεών τους σε αντικείμενα που σχετίζονται με STEM. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας, τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, η Ingeniarius Lda, το University of Tartu, το Tartu Erakool και το University of Helsinki.

 

EL STEM