29
Παρ, Μαρ

Δημόσια Διαδικτυακή Παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές»

Ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, τρεις ακαδημαϊκές κατευθύνσεις: «Θεατρικές Σπουδές» με ειδίκευση στην α) Επιβίωση του αρχαίου δράματος· β) Θεατρική αγωγή, και γ) Υποκριτική και σκηνοθεσία. Από την έναρξη της προσφοράς του το 2011 έως και σήμερα, το εξ αποστάσεως ΜΠΣ «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) απευθύνεται σε επαγγελματίες του θεάτρου και εν γένει του χώρου του πολιτισμού, εκπαιδευτικούς, αποφοίτους δραματικών σχολών, αλλά και σε κάθε μία και κάθε έναν από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέατρο και τη σπουδή του.

Το Πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο κοινό σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 στις 19:00, μέσα από τα εργαλεία τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου στον σύνδεσμο https://bit.ly/3dLtWek.

Τις βασικές πτυχές, τη σκοποθεσία του, τις Θεματικές Ενότητες/μαθήματα, την ευέλικτη εξ αποστάσεως μεθοδολογία φοίτησης, αλλά κυρίως πώς οι φοιτητές του Προγράμματος θα συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη μέσα από εργασίες, συμμετοχές σε θεατρικές πράξεις και happenings, θα μεταφέρουν στους ενδιαφερόμενους η Αύρα Σιδηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του ΜΠΣ «Θεατρικές Σπουδές» και σκηνοθέτις, ο Βάιος Λιαπής, Καθηγητής του Αρχαίου Θεάτρου και της Πρόσληψής του στο ίδιο Πρόγραμμα, καθώς και οι διδάσκουσες Κωνσταντίνα Ζηροπούλου και Ελένη Γκίνη, μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΠΚΥ.


Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» απευθύνεται σε όλους, όσοι αναζητούν τον μορφο-παιδευτικό ρόλο του θεάτρου ή έχουν πάθος με αυτό σε ιστορικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό ή άλλο πλαίσιο, αλλά και επιθυμούν να εντρυφήσουν στο αρχαίο δράμα, τη θεατρική αγωγή, την υποκριτική και τη σκηνοθεσία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διεπιστημονικό και διαθεματικό, όπως διαπολιτισμικό και διεθνές είναι το ίδιο το θέατρο. Χάρη στην έμφαση της σύνδεσης της θεωρίας με την πράξη που παρέχεται, στη δημιουργία και τις πρακτικές εφαρμογές των φοιτητών του, ο τίτλος σπουδών θα δώσει στους αποφοίτους του ενδιαφέρουσες ευκαιρίες προσωπικής εξέλιξης και επαγγελματικής ανέλιξης σε διάφορα πεδία του χώρου του πολιτισμού, της επικοινωνίας και της εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα πιστώνεται με 120 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, αλλά και σε όλα τα προσφερόμενα από το ΑΠΚΥ προγράμματα σπουδών έχει ήδη αρχίσει. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του κεντρικού συστήματος υποβολής αιτήσεων του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.